Közösségi tábor 2019

2019 júliusában 10. éve, így 11. alkalommal sikerült a közösségi táborunkat megvalósítani. A hely a Zselic egy kis falujában, ahogy a neve is mutatja: Zselickisfalud volt. Megmutatva, hogy több, ami összeköt más keresztény felekezettekkel minket, mint ami elválaszt. Legalábbis, ami az együtt, egymásnál működést jelenti, hiszen itt a református testvérek tartanak fenn vendégházat, amiben ilyen nagyobbacska tömeg is elfér, hiszen 37 “egységben (szerzetes, pap, nő, férfi, család, baráti csapat)” 149 résztvevő, ha mindenki eljött volna és mindenki egyszerre ott lett, ott lehetett volna (de csak 4-en maradtak le teljesen).

De a református befogadás mellett még szükség volt a falu turistaházára, meg egy-két sátorra is, hogy mindenki elférhessen.
És ha már elfértünk, akkor a hely és a találkozás meg is van. A sok játék mellett sok közös út és beszélgetés, ima és mise, no meg sok közös étkezés. És, ami e tábor egyik megahatározó emléke maradhat a közösségben levésnek, a közös sárgabarackozás, és tejes és tejnélküli kávézás.
Mindezeken túl nem csak magunkkal sikerült találkoznunk, és végre hosszan és ráérősen elbeszélgetnünk, hogy a mise után nem kell hazasietni … Megélhettük Varga László püspök atyának, Laci atyának köszönhetően, hogy az egyház egészével kapcsolatban állunk, akárhova kerülünk a világban. És milyen kedves, hogy nem nekünk kellett elmenni őhozzá, hanem ő jött hozzánk, a faluba, az őhozzá tartozó plébániaára. (No és akkor itt már rögtön nagy kérdés, ki is látta vendégül a másikat? :-)).
És, hogy mindezt miért is csináltuk? Mert ebben az alkalomban, ebben az öt napban azt szerettük volna megtapasztalni, a NEK-hez is kapcsolódva, hogyan is lehetünk közösségben Jézussal, az Isten fiával, aki egyben a mi testvérünk is. És persze ebben a közösségben meg kellett érezzük, hogy ennek van egy nagy következménye, hogy ha vele élünk egy közösségben, akkor küldetésünk is van … de erről majd már a 2020. évi tábor fog, szeretne szólni.

 

Köszönjük Magyarország kormányának támogatását a tábor létrejöttében!
Egyházi közösségi célú programok és beruházások támogatása” (EGYH-KCP-19-1147)