Vasárnapi híreink: Nagyböjt 5. vasárnap: Rendkívüli miserenddel

1.      Március 22-én, hétfőtől hallható az online Szellemi műhely! A téma: a 16-17. századi hispániai misztikusok működése.

3.    SZENTSÉGIMÁDÁS: Mindennap (hétfő – csütörtök és szombat) 17.00 – 18.00-ig   az esti mise előtt a templomot NYITVA tartjuk. Ebben az időben el lehet jönni személyesen imádkozni. Pénteken 17.15-kor keresztutat végzünk, amelyben részt venni csak online formában lesz lehetőség.

4.    Március 25-én, a héten csütörtökön 18.30-19.30 között ONLINE szentségimádást szervezünk. Ez a szentségimádás egyben közös ima lesz Nigériáért. A szentségimádás elején Emmanuel nigériai kispapunk beszél egy kicsit Nigériáról és az ottani helyzetről, miért is szorul kiemelten közös imára ez az ország. A beszámolóhoz Emmanuel készített egy rövid képes hátteret is. Ebbe a szentségimádásba online lehet majd bekapcsolódni Facebook oldalunkon keresztül.

5.    Március 27-én, szombat, tartjuk a nagyböjti ONLINE fél lelki napot felnőtteknek. Mohos Gábor püspök atya fogja tartani. Program: 14.30-17.30-ig: tanítás, kiscsoportos beszélgetés. A szentségimádásra és szentgyónásra lesz lehetőség: vasárnap 16.00-17.30-ig (ONLINE esti mise előtt). Márialigeti Bencénél kell jelentkezni (Email: bence.marialigeti(kukac)gmail.com)

6.    Március 31-én, nagyszerda délelőtt 9 órától délig a templomba húsvét előtt nagytakarítást tartjuk. Várjuk a testvéreket és a segítségeiket!

7.     Szeretnénk ajánlani a kedves híveknek az Új Ember és Keresztény Élet újságokat, valamint az áprilisi ADOREMUS-t, amelyben a nagyheti liturgikus szertatások találhatók. Ez valami módon segíthet nekünk könnyebben követni az online közvetített szentmiséket. A kiadványok a templom végében, a szokásos helyen megtalálhatók. Aki szeretne venni, a templom nyitvatartási ideje alatt tud jönni érte.

8.    Idén, a korlátozások ellenére is szeretnénk, ha a húsvéti feltámadási szertartáson használandó gyertyákat két év múltán ismét magunk készíthetnénk el, a szertartáson ezekkel vennénk részt a templomban, vagy otthon. Ezért a szalézi munkatársak szervezésében meghirdetjük a húsvéti gyertyafestést, amihez családok, együtt lakóközösségek csatlakozhatnak. A jelentkezés és a megvalósítás részleteiről bővebben a kápolna közösségi csatornáin olvashattok.

9.    E héten március 25-én (csütörtök) a Gyümölcsoltó Boldogasszony főünnepe lesz.