Vasárnapi hirdetések 2015. augusztus 30.

 1. Az új tanévben is folytatódik a reggeliztető program. Ennek keretében a rászoruló gyerekeknek minden tanítási napon reggel ¾ 7 és ¾ 8 óra között reggelit és tízórai csomagot adunk a Kiscelli utca 79. szám alatt. Kérjük a kedves híveket, hogy lehetőségeikhez mérten anyagilag, természetbeli adományokkal vagy önkéntes munkával segítsék a már 6 éve sikeresen működő programot.
 2. Szeptember 6-tól, tehát jövő vasárnaptól, a vasárnapi miserend megváltozik az alábbiak szerint: 00, 9.00, 10.30 és 18.00. Ezen a vasárnapon, szeptember 6-án, VENI SANCTE TANÉVNYITÓ SZENTMISÉT tartunk 9 órakor.
 3. Szeretettel hívunk mindenkit szeptember 6-án, jövő vasárnap, 10 és 13 óra között megrendezésre kerülő Közösségi Fórumra, ahol a kápolna kisebb közösségei csoportonként bemutatkoznak. Kérünk mindenkit, szánjon egy kis időt sokszínűségünk megismerésére! Egészen kisgyermek kortól a nyugdíjas korosztályig, akár fiatalként vagy  házas emberként, lehetőség van  imában és szolgálatban tenni egymásért. Erre biztat bennünket Don Bosco is: “Egyikünk java legyen mindenkié!” Várunk Benneteket egy vidám játékra, beszélgetésre!
 4. A hittanos jelentkezési lapok megtalálhatók a templom hátuljában. A kitöltött jelentkezési lapokat Ferenc atyának lehet leadni. Kérjük a kedves szülőket, hogy éljenek a lehetőséggel és járassák gyermekeiket hittanóráinkra, különösen az elsőáldozásra és a bérmálásra készülőket. Az első hittanórák szeptember 17-én kezdődnek. A felnőtt hittan pedig szeptember 14-én este 8 órától kezdődik a Don Bosco kultúrteremben. Az első hittanórát Dér Katalin fogja tartani, melynek témája: „AZ EMBERI ÉLET ALAPKÉRDÉSEI JÉZUS PÉLDÁZATAIBAN”.
 5. Ifjúsági hittan indul szeptember közepétől közösséget kereső, a Szentírás iránt érdeklődő és katolikus hitüket elmélyíteni kívánó 18-25 éves fiatalok számára. A találkozókat Ábrahám Béla atya vezeti majd Jani Áron testvér segítségével. További információk a kihelyezett hirdetésen, illetve Áron testvérnél kaphatók.
 6. Megjelent a Szalézi Értesítő legfrissebb száma. Vigyétek és olvassátok!
 7. Ma az Etalon kiadó árusít a templom előtt.
 8. Jeles napjaink a héten:
 • Szeptember 3-án, elsőcsötörtökön, NAGY SZENT GERGELY PÁPA ÉS EGYHÁZTANÍTÓ emléknapja,
 • Szeptember 4-én, elsőpénteken egész napos szentségimádást tartunk a rendház kápolnájában. Kérjük, hogy a kitett lapokon iratkozzanak fel. Esti mise előtt ¾ 6-kor Jézus Szíve litániáját imádkozzuk.  Ugyanezen a napon (szeptember 4-én) requiem szentmisét tartunk az elhunyt Paskai László bíboros prímás lelki üdvéért 18 órai kezdettel. A szentmisét P. Havasi József volt tartományfőnök mutatja majd be.
 • Szeptember 5-én, elsőszombaton KALKUTTAI BOLDOG TERÉZ SZŰZ emléknapja, az esti mise előtt ¾ 6-kor a Lorettói litániát imádkozzuk.
 • Szeptember 6-án elsővasárnap lesz, ezért délután 5 órától szentségimádást tartunk új szalézi hivatásokért.
 1. Végül szeretettel köszöntjük ezen a héten név- és születésnapjukat, házassági évfordulójukat vagy életük valamilyen fontos eseményét ünneplő kedves testvéreinket.