Vasárnapi hirdetések 2014. november 30.

Szeretettel hirdetjük a kedves Testvéreknek:

1. Az elmúlt évek gyakorlata szerint idén is készült a templomunkban napi rövid gondolatokat tartalmazó “adventi buszjegy-tömb”. A buszjegyeket a készítő szalézi munkatársak a szentmise végén a kijáratnál fogják osztani. Mint eddig is, a buszjegyeknek ára nincs,
csak értéke. Kérjük és köszönjük a kedves hívek adományait. Ez évben a felajánlott összeggel a Balajti katolikus cigány közösséget tudjuk támogatni.
2. Dér Katalin Biblia olvasást tart a megbeszélt címmel együtt: Krisztus a Zsoltárokban, december 1-én, hétfőn este 8 órától.
3. Az Adventi gyertyagyújtás minden szombat este ¾ 6-tól lesz, a szentmise után pedig közösen imádkozzuk az esti dicséretet.
4. Fél lelki napot tartunk december 7-én, vasárnap délután 2 és 6 óra között. Előadás, beszélgetés, Szentségimádás és gyónási lehetőség is lesz. Az előadást ROBERT atya tartja. Helyszín: Don Bosco kultúrterem. Szeretettel hívunk és várunk benneteket.
5. Roráté szentmisék kezdődnek hétfőtől szombatig reggel 6 órától a templomban. A roráté szentmise alatt lesz gyónási lehetőség. Az esti misék viszont a rendház kápolnájában lesznek.
6. Serdülő Lelki Napok lesznek december 5-7 között Péliföldszentkereszten. Érdeklődni Pali atyánál lehet, jelentkezni pedig a www.szalim.hu weboldalon.
7. A Don Bosco Kiadó gondozásában, Szerdahelyi Csongor: „JÓZSIKÁM, ÚJRA KEZDJÜK!” című könyvének, – mely Havasi József atyával készült interjúkötet -, könyvbemutatója, december 8-án, 16 órakor lesz Óbudán, a Don Bosco kultúrteremben. A bemutatón jelen lesznek, és a könyvet méltatják: Szerdahelyi Csongor szerző, Dr. Várnai Jakab, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola rektora és P. Ábrahám Béla, szalézi tartományfőnök. Minden érdeklődött szeretettel várunk.
8. Jeles napjaink a héten:

 Szerdán, XAVÉRI SZENT FERENC ÁLDOZÓPAP emléknapja,
 Csütörtökön du. 5 órától várjuk a Mikulás érkezését. Minden hittanosunkat is a templomba várjuk a többi gyerekkel és szüleikkel együtt.
 Pénteken a Róráté szentmise után egész napos szentségimádást tartunk a rendház kápolnájában. Kérjük, iratkozzanak fel a kitett lapon. Esti szentmise előtt ¾ 6-kor a Jézus Szíve litániáját imádkozzuk.
 Szombaton, SZENT MIKLÓS PÜSPÖK emléknapja lesz. Az esti mise előtt ¾ 6-kor a Lorettói litániát imádkozzuk.
 Következő vasárnap első vasárnap, ezért délután 5 órától szentségimádást tartunk, és együtt imádkozunk új szalézi hivatásokért.
9. Végül szeretettel köszöntjük ezen a héten név- és születésnapjukat, házassági évfordulójukat vagy életük valamilyen fontos eseményét ünneplő kedves testvérünket.