Templomi hirdetések – A év – Szentháromság vasárnapja – 2011. jún. 19.

Szeretettel hirdetjük a kedves Testvéreknek:

1. Amint láthatjuk, a harangláb oszlopaira rögzítettükDon Bosco négy idézetét. Kérjük még a kedves testvérek adományait a végső költségek kifizetéséhez. Köszönjük a dr. Ónodi Gábor és Kádár Gergely mérnök családapák áldozatos munkáját. Kísérje őket és családjukat az Úr áldása!
2. Június 26-án, a Szent Péter-Pál Főplébániánk búcsúnapján 11 órakor a plébániatemplomban lesz dr. Khirer Vilmos pápai prelátusnak, plébános atyánknak aranymiséje. Kívánjuk, hogy az Úr Isten bőséges áldása szálljon rá!
3. A Főpásztor értesít minden kedves Testvért, hogy Budapesten, a Szent István Bazilika szentségi kápolnájában Keresztelő Szent János születésének ünnepén (június 24., péntek) 9.00 órától Jézus Szíve Ünnepén (július 1., péntek) 17.00 óráig a szentségimádási órák (9.00-től 17.00-ig minden nap) a papi és szerzetesi hivatásokért szándékkal lesznek meghirdetve.
4. Fájdalommal, de Isten akaratában megnyugodva adjuk tudtára a kedves testvéreknek, hogy életének 90. évében elhunyt Peisch Ferenc szalézi atya, templomunk építője, és aki a 90-es évek újraindulása idején volt a rendházunk és templomunk igazgatója. Az Úr adjon neki örök nyugodalmat és az örök világosság fényeskedjék neki! A temetés időpontját még nem tudjuk, amikor megtudjuk hírt adunk róla.
5. A gyöngyök zarándokútja plakátját a hirdetőtáblán olvashatjuk. Aki teheti kapcsolódjon be valamelyik zarándoklatba!
6. Szívből kívánjuk a Szentháromság áldását két újmisés szalézi papunknak: Favio és Claudius atyák életére! Mostantól imáinkat fordíthatjuk a két leendő diakónusunk, Rajesh és Pali javára is, akiket Dr. Székely János püspök úr július 3-án, a vasárnap esti 6-os szentmise keretében fog itt helyben diakónussá szentelni. Előző szombat este, 2-án este 7 és 10 között tervezünk javukra szentségimádást tartani.
7. Megjelent a Hírlevél mellett a Szalézi Értesítő is! Vigyük, olvassuk, osztogassuk!
8. A héten következő ünnepek: kedden Gonzága Szent Alajos szerzetes emléknapja, szerdán Fisher Szent János püspök és Morus Szent Tamás megemlékezése, pénteken Keresztelő Szent János születésének van a főünnepe, és Segítő Szűz Mária áldást adunk. Vasárnap Úrnapa főünnepét üljük.