Templomi hirdetések – A év – Nagyböjt V. vasárnap- 2011. ápr. 17.

Szeretettel hirdetjük a kedves Testvéreknek

Köszönjük a lelkes résztvevőknek a szombati húsvéti nagytakarításban való részvételt, hogy együtt raktuk rendbe az ünnepekre a templomot és környékét.
Most vasárnap a Don Bosco Kiadó könyvet árusít fél 9 és fél 12 közt a rendház vaskeresztje előtt. Tájékozódjunk a keresztény könyvkínálat felől, ajánlhatunk a gyermeknek is értékes olvasmányokat.
Nagyböjti bibliai rögtönzések című interaktív előadása lesz virágvasárnap, délután ½ 3 órakor,  a Szent József ház színháztermében III. Kórház u. 37., a Flórián üzletház mögött. Továbbiak a plakáton.
Április 26-án, húsvétkedden oratóriumi találkozót tartunk reggel 10-től fél 4-ig, amire minden jó és rakoncátlan gyereket várunk, a többi szórólapon olvasható.
A nagyheti szertartások rendjét láthatjuk a kitett hirdetésen.
A kedves hívek figyelmébe ajánljuk, hogy ajánlják fel adójuk 1%-át a Katolikus Anyaszentegyházunknak abból az indokból is, mivel ebből biztosítja az Egyház szociális, oktatási tevékenységének jó részét. Ez Egyházunk tevékenységének egyfajta értékmérője a társadalom szemében, s ha nem kerül felajánlásra, akkor egyszerűen az államkasszában marad. Továbbiak a kitett plakáton és szórólapokon olvashatóak. A másik 1% felajánlását tegyük a Bosco Szent János Alapítvány javára, amely magyar szalézi szinten támogatja a nevelési, oktatási, szociális tevékenységeket.
Kápolnaközösségünkön belül meghirdetjük a „Segítsünk egymásnak” mozgalmat, melynek részleteit elolvashatjuk a templom hátuljában elhelyezett szórólapokon.
Április 30-án, szombaton fél 10-től Savio Családi Napot hirdetünk. Ennek keretében –  hagyomány szerint – játékok, bajnokságok, táncbemutató, akadályverseny, gulyásparty, esti szentmise és filmnézés lesznek a családokat megszólító programok. Részletek a kitett plakáton olvashatóak.
Nagy örömmel hirdetjük a kedves testvéreknek, hogy június 18-án pappá szentelik De Paula Flavio és Misquitta Claudius diakónusainkat. foglaljuk őket imáinkba!
A héten következő ünnepek: kezdetét veszi a nagyhét. Nagykedden van Benedek pápánk megválasztásának 6. évfordulója, Isten éltesse sokáig! Nagypéntek szigorú böjti nap. Nagyszombaton az este 9-es szertartás után a Savio Házban feltámadási örömkoccintást tartunk, amire a résztvevők hozzanak magukkal egy kis harapni- vagy innivalót. Húsvétvasárnap a délelőtti szentmisék után ételszentelést tartunk. A nagycsütörtöktől az oratóriumot a templomban tartjuk szentmisék és szertartások formájában.