Templomi hirdetések – A év – Nagyböjt II. vasárnap- 2011. márc. 20.

Szeretettel hirdetjük a kedves Testvéreknek:

1. A Katolikus Püspöki Karunk körlevele felolvasandó minden szentmisén! A tartós élelmiszer felajánlásokat a sekrestyében gyűjtjük.
2. Megjelent a hírlevelünk nagyböjtre. Bátran ajánlom a kedves híveknek a különböző értékes rovatokat, többek között a nagyböjt heteiben ajánlott lelki programot.
3. A nagyböjtben minél több családban csatlakozzunk a jóság-liszt gyűjtéshez!  A napi  jócselekedetek “jutalmául” esténként a család minden tagja tegyen egy edénybe egy kanálnyi lisztet! Egészen nagycsütörtökig gyűlik a sok jóság, gyarapodik a liszt, ebből készülnek húsvétra a kis fonott kalácsok, amelyeket megáldás után a kápolnai közösség együtt fogyaszt el.
4. Március 22-én kedden, 8-kor kezdődnek a kultúrteremben Csányné Márti vezetésével a virágvasárnapi fél 11-es misén és a nagypénteken elhangzó passiók énekpróbái. Várjuk a jelentkezőket! A további próbák hétfő este 8-kor lesznek.
5. Március 31-ére, csütörtök este fél 6-ra a Család évében meghirdetett Családi ünnepre a Szent István Bazilika elé vonulunk a hittanosokkal. Elmaradnak a hittanok, ellenben találkozunk a Szalézi udvaron, 3/4 5-kor, hogy együtt vonulhassunk a helyszínre.
6. Szeretettel hirdetjük a kedves testvéreknek, hogy első pénteken egész napos szentségimádást tervezünk.  A szentségimádás a házi kápolnában lesz reggel fél 8-tól este 8-ig, amennyiben összejön a megfelelő létszám. Ezért kérjük a kedves hívek feliratkozását a kitett lapra! A  szentségimádásból lelkileg táplálkozhat egész közösségünk.
7. A SZALIM szervezésében nagyböjti lelkinapok lesznek április elején külön a serdülőknek és külön a fiataloknak és felnőtteknek is. További tájékoztatást a hirdetőtáblán és a szalézi honlapon olvashatunk!
8. A tavalyi családos-családi nyári tábor és az azóta eltelt idő tapasztalatai alapján idén nyáron is megszervezzük ezt a közös nyaralást, beszélgetést, lelki töltekezést. Továbbiak a hírlevélben.
9. A jövő héttől fogva a keresztúti ájtatosságok du. 1/4 6-kor lesznek, az eddigi 1/2 6-os kezdés helyett. Most pénteken, 25-én a keresztutat családok szervezik.
10. A szombathelyi kirándulás elmarad.
11. A héten következő ünnepek: csütörtökön 24-e lévén a szentmisék után Segítő Szűz Mária áldást adunk, pénteken Urunk születése hírüladásának, azaz Gyümölcsoltó Boldogasszony főünnepe lesz.
12. A Családok Éve sorozat keretében pénteken este az  Emberek és istenek című francia játékfilmet vetítjük. A film megtörtént eseményt dolgoz fel. A 90-es években egy algériai faluban nyolc ciszterci szerzetest ejtenek foglyul iszlám fundamentalisták. Gyönyörű film hivatásról, küldetésről, hitről.

Mindenkit, aki elmúlt 16 éves, szeretettel várunk március 25-én, péntek este 8 órakor a  Kultúrteremben !