Templomi hirdetések – A év – Irgalmasság vasárnapja – 2011. máj. 1.

Szeretettel hirdetjük a kedves Testvéreknek:

1. Az április 30., szombat esti szentmisében óbudai szalézi munkatárs jelöltek szalézi munkatársi ígéretet tettek. Név szerint Bángi Magyar Anna és Attila, Demeczky Péter, Lukács András és Steinbach Péter, akik hosszú felkészülés után döntöttek úgy, hogy a szalézi munkatársak népes táborának tagjai kívánnak lenni. Kívánjuk családjukra Isten áldását és foglaljuk őket imáinkba!
2. A májusi litániák hétköznap a szentmisék után vannak, de szombat-vasárnap 3/4 6-kor, az esti misék előtt.
3. Első pénteken, május 6-án egész napos szentségimádást tervezünk.  Ezért kérjük a kedves hívek feliratkozását a kitett lapon a hiányzó helyekre! A szentségimádást a reggeli mise után a templomban kezdjük, majd a házi kápolnában folytatjuk. Este 3/4 6-kor Jézus Szíve litániát mondunk a templomban.  A  szentségimádásból lelkileg táplálkozzon egész közösségünk!
4. Nagy örömmel adjuk hírül, hogy az Óbudai Önkormányzat úgy határozott, hogy a 2011. évben – a kerület egyházi életében kifejtett tevékenységéért, a Bécsi úti kápolna és rendház újjáépítésében és a lelki élet kiterjesztésében végzett meghatározó szerepvállalása elismeréseként – Peisch Ferenc atyának adományozza a „Pro Óbuda” díjat. A kitüntetés ünnepélyes átadására május 7-én, 11.30-kor az Óbuda Napja rendezvény keretében kerül sor. Május 7-én még de. 10.30-kor Mindszenty engesztelő szentmise lesz az esztergomi bazilikában. Ugyancsak 7-én, este 6 órakor lesz 11 bérmálkozónk bérmálása az Óbudai Főplébániánk templomában, akikért március óta  imádkozunk. Másnap, 8-án, vasárnap Péliföldszentkereszten zarándoklatra hívnak minden kedves testvért, ahol 10.30-kor Paskai bíboros atya celebrálja gyémántmiséjét, utána „Nyiss ránk!” címmel igen változatos programok várják az odalátogatókat és zarándokokat. Május 8-án, vasárnap lesz Anyák napja is.
5. Május 14-én immár ötödik alkalommal, 5 helyszínről, 9 irányban indul el a fővárost körülölelő Élő Rózsafüzér gyalogos zarándoklat. Fő célja a közös ima hazánkért, településeinkért, saját lakóhelyünkért, családunkért. Ha valaki az egészet teljesíti, akkor ez egész napos lélekemelő, de fizikailag igen komoly teljesítmény. Lehet azonban nap közben is csatlakozni. A szórólapokon olvashatóak a kezdőpontok és a csatlakozási pontok is. Így pl. a farkastorki Szent Donát kápolnánál (Verhovina utcánál) 13.45-kor csatlakozva a buzgó zarándokra csak 10km-es gyaloglás vár Máriaremetéig, ahol 19h-kor van a záró szentmise. Buzdítok mindenkit a csatlakozásra!
6. A májusi szalézi zarándoklat 21-én, szombaton, 10.30-kor kezdődik Péliföldszentkereszten szentmisével, majd saját elemózsia elfogyasztása után érdekes műsor következik, végül fél 3-kor közös imával zárjuk a kegytemplomban, s egy kis kitérővel térünk haza. A busz költsége – támogatás miatt – mindössze 1500 Ft. Kérjük a kedves testvérek mihamarabb jelentkezzenek a sekrestyében a busz megrendelése végett!
7. Nagy örömmel hirdetjük a kedves testvéreknek, hogy a június 18-i esztergomi papszentelés után július 3-án, vasárnap este a 6-os szentmisében itt Óbudán Székely János püspök úr diakónussá szenteli Tran Dinh Biet Pál és Salagala Rajesh szalézi kispapjainkat. Foglaljuk őket imáinkba!
8 A héten következő ünnepek: hétfő Szent Adalbert püspök és vértanú főünnepe, kedden Szent Fülöp és Jakab apostolok ünnepét, 6-án Savio Szent Domonkos, ministránsok védőszentjének emléknapját  üljük.