Templomi hirdetések – A év – Húsvét VI. vasárnapja – 2011. máj. 29.

Szeretettel hirdetjük a kedves Testvéreknek:

1. A tömegtájékoztatás világnapja van: imádkozzunk a média dolgozóiért, hogy a médiával Isten országát szolgálhassák. Ma van a háborúkban meghalt hősök napja, és gyermeknap is, imádkozzunk értük (a Városligetben sokszínű rendezvénysorozat van gyerekeknek).
2. A maradék hírleveleket vigyük, olvassuk, ajándékozzuk!
3. Amint láthatjuk, felépült a harangláb. Kérjük a kedves testvérek utolsó hozzájárulását a végső költségek fedezése végett!  A harangtorony megáldási ünnepét majd hirdetjük.
4. Első pénteken, június-3-án egész napos szentségimádást szervezünk.  Ezért kérjük a kedves hívek feliratkozását a kitett lapon a hiányzó helyekre! A szentségimádást a reggeli mise után a templomban kezdjük, majd a házi kápolnában folytatjuk. Este 3/4 6-kor Jézus Szíve litániát mondunk a templomban.  A  szentségimádásból lelkileg táplálkozzon egész közösségünk, imádkozzunk elsőáldozóinkért, szentelendőinkért!
5. Pénteken, június 3-án este 8 órától ismét teaház lesz a bárban. Az este témája: Vietnám- India- Óbuda :szalézi  küldetés a világban. Szeretettel várnak mindenkit a szalézi munkatársak!
6. Egy taizéi jutányos árú zarándokút hirdetését láthatjuk a hirdetőtáblán.
7. Június 5-én, vasárnap a fél 11-es szentmise keretében lesz az elsőáldozás. Ugyancsak 5-én 10.30-kor ünnepi megemlékezés és szentmise lesz a Clarisseum (IV. ker. Árpád út 199.) – Szent István templomban Újpesten, Sándor István nyomdász, vértanúhalált halt szalézi szerzetes és társai emlékére.  Sándor Istvánt 1953-ban végezték ki az újpesti fiatalok körében végzett hitoktatói, nevelői tevékenysége miatt. Boldoggáavatása folyamatban van. Szeretettel várnak mindenkit, aki együtt szeretne imádkozni Sándor István és társai lelki üdvéért és boldoggáavatásának előmozdításáért.
8 Június 17-én, az esztergomi papszentelés előtti estén 7-től-11-ig szentségimádást tartunk a szentelendőkért és hivatásokért, közben az érdeklődők 8 órától átmehetnek Pál Feri atya párkapcsolat-család témáját érintő kiváló előadására. Június 18-án, szombaton a közös utazáshoz felajánljuk a segítséget. Jelenleg terveink szerint menetrend szerinti mentesítő buszra szállnánk a Flórián téren, Esztergomban pedig az élemedett korúak bazilikához szállítását megoldjuk autókkal. A Szent Adalbert Központban kapunk két termet a lepakoláshoz, s elfogyaszthatjuk a batyuban hozott agapéra valót. Kérjük a kedves testvéreket, hogy a kitett lapokra iratkozzanak fel, akik jönni szándékoznak! A további részleteket később pontosítjuk.
9 A héten következő ünnepek: kedden az tolsó májusi litániánk lesz, szerdán Szent Jusztinusz vértanú, pénteken Lwanga Szent Károly és társai, ugandai vértanúknak van emléknapja, szombaton Szent Quirin megemlékezése van. A héten elsőcsütörtökön papi és szerzetesi hivatásokért imádkozunk, elsőpénteken tehát egész napos szentségimádás lesz a reggeli misétől a házi kápolnában, 17.45-kor Jézus Szíve litánia, kérjük a kedves testvérek feliratkozását. Elsőszombaton loretói litánia, elsővasárnap 17.00-kor szentségimádás lesz.

P. Andrásfalvy János SDB templomigazgató

drótposta: pajanos1@gmail.com, 20-823-3325