Templomi hirdetések – A év – Húsvét V. vasárnapja – 2011. máj. 22.

Szeretettel hirdetjük a kedves Testvéreknek:

1. Az utolsó hírleveleket vigyük, olvassuk, ajándékozzuk!
2. Május 24-ére, Segítő Szűz Mária ünnepére triduumos beszédeket hirdetünk az esti szentmise keretében, és a szentmisék alatt gyóntatunk is: tehát a vasárnap, a hétfő és a kedd esti szentmiséken.
3. Az esztergomi papszentelés előtti estén 7-től-11-ig szentségimádást tartunk a szentelendőkért és hivatásokért, közben az érdeklődők 8 órától átmehetnek Pál Feri atya párkapcsolat-család témáját érintő kiváló előadására. Június 18-án, szombaton a közös utazáshoz felajánljuk a segítséget. Jelenleg terveink szerint menetrend szerinti mentesítő buszra szállnánk a Flórián téren, Esztergomban pedig az élemedett korúak bazilikához szállítását megoldjuk autókkal. A Szent Adalbert Központban kapunk két termet a lepakoláshoz, s elfogyaszthatjuk a batyuban hozott agapéra valót. Kérjük a kedves testvéreket, hogy a kitett lapokra iratkozzanak fel, akik jönni szándékoznak! A további részleteket később pontosítjuk.
4. A Don Bosco Nővérek Rajz és fotóversenyt hirdetnek gyerekeknek, fiataloknak 4 korosztályban, egyéni és csapat versenyben június 1-ig. Részletek a hirdetőtáblán!
5. Jelentkezzünk a nyári oratóriumi táborra! A hátul felállított színesen díszített  hirdetőtáblánál találunk hozzá tájékoztatást és jelentkezési lapokat!
6. Június 5-én, vasárnap a fél 11-es szentmise keretében lesz az elsőáldozás. Foglaljuk imáinkba a buzgó csemetéket!
7. Júl. 11-től 15-ig óbudai animátorok biciklitúrát szerveznek a 12 éves és annál nagyobb gyerekek számára. A cél a Balaton megkerülése 5 nap alatt. Részleteket hátul a szórólapokon találhatnak, vigyenek belőle bátran!
8 Megjelent és a hirdetőtáblán olvasható egy újdonság: aug. 1 és 11 között szalézi tartományi jubileumi biciklitúra lesz Taljánföldön (Olaszországban) „Jövünk haza” címmel. Tájékozódjunk a részletekről a kitett plakáton ill. az interneten és az ifjúsági irodánál!
9 A héten következő ünnepek: hétfőn Boldog Apor Vilmos vértanú püspök emléknapja, kedden Szűz Mária, Keresztények Segítsége ünnepe, melynek keretében Segítő Szűz áldást adunk a szentmisék végén, szerdán VII. Szent Gergely pápa megemlékezése, csütörtökön Néri Szent Fülöp áldozópap emléknapját üljük, pénteken Canterbury Szent Ágoston megemlékezése van.

P. Andrásfalvy János SDB templomigazgató

drótposta: pajanos1@gmail.com, 20-823-3325