Templomi hirdetések – A év – Húsvét IV. vasárnapja – 2011. máj. 15.

Szeretettel hirdetjük a kedves Testvéreknek:

Most vasárnap hivatások vasárnapja, Jó Pásztor vasárnapja  van. Imádkozzunk  a hivatásokért!

1. Még van a hírlevélből! Vigyük, olvassuk, ajándékozzuk!
2. Május 20-22 között kerül megrendezésre a DOBOMA, Don Boscós találkozó Péliföldszentkereszten! Részletek a hirdetőn olvashatóak..
3. A májusi szalézi zarándoklat 21-én, szombaton, 10.30-kor kezdődik Péliföldszentkereszten szentmisével, majd saját elemózsia elfogyasztása után érdekes műsor következik, végül fél 3-kor közös imával zárjuk a kegytemplomban, s egy kis kitérővel térünk haza. A busz költsége – támogatás miatt – mindössze 1500 Ft. Kérjük a kedves testvérek mihamarabb jelentkezzenek a sekrestyében a busz megrendelése végett!
4. Május 21-én, szombat este 7 és 8 között tartományi szentségimádás lesz Péliföldszentkereszten és szerte a szalézi templomokban, melyben egymásért és a szentelendőkért imádkozunk. Erre a napra esik a Nagymarosi Ifjúsági Találkozó is, plakátja a hirdetőn van.
5. Megindult a nyári oratóriumi tábor jelentkezése! A hátul felállított színesen díszített  hirdetőtáblánál találunk hozzá tájékoztatást és jelentkezési lapokat, melyből vigyünk a gyerekeknek!
6. Június 5-én, vasárnap a fél 11-es szentmise keretében lesz az elsőáldozás. Foglaljuk imáinkba a buzgó csemetéket!
7. Megjelent és a hirdetőtáblán olvasható egy újdonság: szalézi tartományi jubileumi biciklitúra lesz Taljánföldön (Olaszországban) „Jövünk haza” címmel. Tájékozódjunk a részletekről a kitett plakáton ill. az interneten és az ifjúsági irodánál!
8 A Szent István könyvhetet 19. alkalommal rendezi meg a Szent István Társulat, május 16-21. között (hétfő-szombat). A helyszín a Ferenciek tere, ahol valamennyi keresztény könyvkiadó megjelenik. Délutánonként dedikálások, beszélgetések vannak, illetve szombaton zenés program is várja az érdeklődőket. Maga Kard. (vagyis Kardinal, nem Karl) Marx is jelen lesz!A nyitás minden nap 9-kor van, záróra este 7-kor. A Don Bosco Kiadó is évek óta állandó résztvevője a könyvhétnek (általában a templomkapuval szemben szoktunk lenni), külön könyvheti akciókkal várjuk a kedves vevőket!
9 A héten következő ünnepek: hétfőn Szent I. János pápa, pénteken Sziénai Szent Bernardin, szombaton a mexikói vértanúk megemlékezése van, szalézi vonatkozásban pedig hétfőn Orione Szent Alajos, áldozópap, a Gondviselés Kis Műve alapítója, csütörtökön Murialdo Szent Leonardo, a Szent József Társaság alapítójának emléknapja van.

P. Andrásfalvy János SDB templomigazgató

drótposta: pajanos1@gmail.com, 20-823-3325