Templomi hirdetések – A év – Évközi 14. vasárnap – 2011. júl. 3.

Szeretettel hirdetjük a kedves Testvéreknek:

1. A szalézi rendfőnök atya jóváhagyta a tartományfőnök atya által felterjesztett kinevezéseket, helyezéséket. A tartományfőnök atya felmentette az óbudai Gonzága Szent Alajos Szalézi Rendház igazgatói megbízatása alól, valamint az óbudai Segítő Szűz Mária Lelkészség kápolnaigazgatói tisztsége alól, és kinevezte Andrásfalvy János atyát a kazincbarcikai Szalézi Szent Ferenc Gimnázium nevelési-igazgatóhelyettesévé. Az óbudai Gonzága Szent Alajos Szalézi Rendház igazgatójának és a lelkészség kápolnaigazgatójának posztját Tran Si Nghi Ferenc tölti majd be a 2011-2014 közötti időszakra. Miután a tartományfőnök atya felmentette az óbudai Gonzaga Szent Alajos rendház tanácsosi megbízásából, valamint az óbudai Szalézi Szent Péter és Pál Szalézi Általános Iskola és Óvoda hitoktatói megbízásából, megtartva az ifjúság és hivatás-pasztoráció hivatalt, és miután bemutatta Dr. Ternyák Csaba egri érseknek, érsek úr kinevezte Vitális Gábor atyát a kazincbarcikai, berentei, bánhorváti, dédestapolcsányi, sajókazai, sajógalgóci plébániák plébánosává. A kinevezések folytán, miután megüresedett az óbudai Szent Alajos Szalézi Rendház vikáriusi hivatala, kinevezte Frank Pál atyát a Szalézi Rendház vikáriusává. Miután Depaula Flaviót a rendfőnök kinevezte tartományi ekonómusnak, lemondott az óbudai Gonzaga Szent Alajos Szalézi Rendház ekonómusi megbízatásáról. Megtartva eddigi feladait, megerősítette kinevezését a Don Bosco Kiadó felelős vezetésében, valamint kinevezte az óbudai Gonzaga Szent Alajos Szalézi Rendház tanácsosává. Miután bemutatta Dr. Erdő Péter, bíboros, prímás esztergom-budapesti érseknek, érsek úr kinevezte az óbudai Segítő Szűz Mária Lelkészség kisegítő lelkipásztorává.

A tartományfőnök atya áthelyezte Misquitta Claudius atyát a kazincbarcikai Szent József Szalézi Rendházból az óbudai Gonzága Szent Alajos Szalézi Rendházba és megbízva őt a rendház ekonómusi tisztével. Péntektől vasárnapig, pedig kihelyezte a balassagyarmati Bosco Szent János Plébániára és Rendházba, ahol oratóriumvezető és kisegítő lelkipásztor lesz. Visszatérve az olaszországi észak-kelet (velencei) tartományból, Bellunóból, ahol két éven át gyakorlati idejét töltötte, Fülöp Tibor kisatya szeptembertől az óbudai Szent Alajos Szalézi Rendház közösségének tagja lesz és elkezdi teológiai tanulmányait a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán. Miután P. Misquitta Claudius a balassagyarmati Bosco Szent János plébánia és rendház oratóriumvezetője és kisegítő lelkipásztora lesz, felmentette Tran Dinh Biet Pál kisatyát a balassagyarmati Bosco Szent János Plébánia és Rendház oratóriumvezetői feladatából és kinevezte az óbudai Szent Alajos Szalézi Rendházba megbízva az oratóriummal. Továbbá a Segítő Szűz Mária Lelkészségen fog tevékenykedni, mint diakónus. Felmentette a nyergesújfalui hétvégi oratóriumi feladatokból Salagala Rajesh kisatyát, aki tovább viszi az óbudai egyetemi kollégiumi feladatokat, valamint az óbudai rendházban és a Segítő Szűz Mária Lelkészségen fog tevékenykedni, mint diakónus. A nyergesújfalui feladatok ellátására a tartományfőnök kinevezte Quadros Lytton kisatyát.

Miután benyújtotta kérelmét, mely szerint szeretné elmélyíteni hivatását, valamint megismerni a szalézi életet, felvételt nyert Jani Áron és a tartományfőnök a kazincbarcikai Szent József Szalézi Rendházba helyezte. Egyéb részletekről a honlapon olvashatunk. Kívánunk a rendtársaknak, jelölt testvérünknek a régi vagy új helyeken a feladataikhoz sok erőt és az Úr áldását!

2. Peisch Ferenc atya temetése 2011. július 8-án, pénteken 13.15-kor lesz az Óbudai Temető Főnix termében. Kb. 14.30-kor szentmisét mutatunk be templomunkban (Segítő Szűz Mária Lekészség 1032 Bécsi út 175.) Peisch atya lelki üdvéért.
3. Salagala Rajesh és Tran Dinh Biet Pál, szalézi kisatyákat Dr. Székely János püspök úr ezen a vasárnapon az esti 6-os szentmise keretében itt helyben fogja diakónussá szentelni (szentelte diakónussá).
4. A mai napon Péter-fillér gyűjtés van, ezért kérjük a kedves hívek nagylelkű adományait a Szentatya szándékára.
5. A héten következő ünnepek: hétfőn Portugáliai Szent Erzsébet hitvalló, kedden Zaccaria Szent Antal áldozópap és hitvalló, szerdán Goretti Szent Mária szűz és vértanú, szombaton Zhao Rong Ágoston áldozópap és társai, kínai vértanúk megemlékezése van.
6. Szerdán, XVI. Benedek pápa pappá szentelésének 60. évfordulója alkalmából a lateráni Szent János-bazilikát hatalmas étkezővé alakították át. Megmutatták ezzel Róma városának, hogy a pápa szeretettel fordul mindazokhoz, akik szenvednek, magányosak. Kérjük a Szentatyára gyémántmiséje alkalmából az Úr áldását a pápai himnusz eléneklésével!

P. Andrásfalvy János SDB templomigazgató
drótposta: pajanos1@gmail.com, 20-823-3325