Templomi hirdetések – A év – 9. évk. vasárnap – 2011. márc. 6.

1. Ma lesz a gyermekfarsang du. 3-tól 7-ig.
2. A héten Hamvazószerdával kezdődik a nagyböjti idő. E napon hamvazás lesz, valamint a következő vasárnap is. Kérjük a kedves híveket, a nagyböjt folyamán is jelezzék az otthon vagy kórházban fekvő betegeket, hogy szentségekben részesülhessenek.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia az alábbiakban határozta meg a böjti fegyelmet (egészségeseknek):

1. Szigorú böjti nap van Hamvazószerdán és Nagypénteken. E napokon a hústilalom mellett háromszor szabad étkezni és csak egyszer jóllakni. A böjt megtartása kötelező minden katolikus hívő számára, aki a 18. életévét betöltötte, de a 60. évét még nem kezdte meg. A hústilalom vonatkozik mindazokra, akik a 14. életévüket már betöltötték.

2. A húseledeltől való megtartóztatás kötelező nagyböjt péntekjein mindazok számára, akik már a 14. életévüket betöltötték.

3. Egyszerű bűnbánati nap van az év többi péntekjén. Ez megtartható a hústól való megtartóztatással, vagy egyéb bűnbánati cselekedettel (önmegtagadás, jócselekedet, imádság, stb.)

4. Amennyiben egyházilag parancsolt ünnep, vagy hazánkban megtartott egyházi, illetve világi ünnep péntekre esik, híveinknek felmentése van a bűnbánati nap kötelezettsége alól.

3. Március 10-én, csütörtökön fél 5-kor ünnepélyes bemutatót tartanak a szaléziak és Pintér doktor úr a frissen megjelent könyvről a tartományfőnökség dísztermében. Ebben Kiss Mihály, óbudai szalézi igazgató atya naplójegyzeteit és az üldözés elől megmentett zsidók feljegyzéseit olvashatjuk. A bemutatón a háború gyötörte időszak hétköznapjainak rejtett hőstetteit varázsolják elénk. Vegyünk részt bátran!
4. Csütörtökön este 8 órakor közös házikápolnai szentségimádás lesz, péntek este 8-kor családos programra várjuk a kedves testvéreket.
5. Nagyböjti péntekenként este 1/2 6 órakor keresztutat végzünk. Az alatt gyónási lehetőség kínálkozik. A nagyböjt folyamán bűnbánati liturgiát is szervezünk, melyben szintén alkalom lesz gyónásra. Ennek időpontját később közöljük.
6. Március 15-én, kedden 10 év feletti fiúk részére kirándulás lesz Kádár Gábor vezetésével. Jelentkezni a hirdetőtáblán olvasható telefonszámon lehet.
7. Március 26-án, szombaton Szombathelyre tervezünk buszos-vonatos kirándulást a szaléziakhoz és más helyi látványossághoz. A részletekről érdeklődni és jelentkezni lehet a sekrestyében.
8. Alakuló templomi honlapunk a régi honlapról egy kattintással megtekinthető.
9. Tájékoztatjuk a kedves híveket, hogy ez évben is lehetőség van arra, hogy élő vagy elhunyt hozzátartozóinkért szentmisét ajánljunk fel. Vegyük igénybe a szentmisék hatalmas kegyelemközlő erejét lehetőleg azzal is, hogy előjegyeztetünk szentmisét valakinek a születésnapja, névnapja, évfordulója alkalmából. Jó alkalom, hogy a családdal közösen is részt vegyünk a szentmisén, felajánljuk a szeretett személyért vagy kegyelem elnyeréséért.
10. A SZALIM szervezésében nagyböjti lelkinapok lesznek április elején külön a serdülőknek és külön a fiataloknak . További tájékoztatást a hirdetőtáblán olvashatunk!
11. Dr. Papp Miklós, görögkatolikus atya a családi életről tart előadást szerda este 1/4 9-kor a kollégium dísztermében. Továbbiak a hirdetőtáblán.