Templomi hirdetések – A év – Mennybemenetel vasárnapja – 2011. június. 5.

Szeretettel hirdetjük a kedves Testvéreknek:

1. Amint láthatjuk, szépen felépült a harangláb. Miért nem a nyertes pályázati terv szerint? Azért nem a pályázatot nyertes terv szerint épült meg, mivel annak a kivitelezése – több hónapos egyeztetés után kiderült – 5-6 millió Ft –ba került volna, amire nem volt meg a kellő adományi háttér. Ekkor Ónodi Gábor és Kádár Gergely mérnök családapák önkéntes munkával egyszerű, új tornyot terveztek, melyet 2 millió Ft-ból sikerült is kivitelezni. Köszönjük áldozatos fáradozásaikat! Kérjük a kedves testvérek utolsó hozzájárulását a végső költségek fedezése végett! Köszönjük az eddig is folyósított nagylelkű adományokat! A harangláb megáldási ünnepe: június 19., vasárnap a 10.30-as szentmise után lesz.
2. Pünkösdhétfőn karizmák ünnepe lesz: A továbbiak a hirdetőn olvashatóak.
3. Idén is lesz tanyatábor- augusztus 8-14-ig. A szalézi munkatársak várják a 12 éven felüliek jelentkezését a kitett szórólapokon.
4. Június 17-én, az esztergomi papszentelés előtti estén 7-től-11-ig szentségimádást tartunk a szentelendőkért és hivatásokért. Este 8 órától Pál Feri atya tart előadást hivatásról, elköteleződésről. Az előadás része a papszentelésre való közös készületnek. Június 18-án, szombaton a papszentelésre való közös utazást bérelt busszal szervezzük meg, amely templomunk elől indul reggel 8.00-kor, várható visszaérkezés 15.00 tájban lesz. A szentmise 10.30-kor kezdődik. Kérjük a busz költségéhez való hozzájárulást 500 és 1000 Ft közötti összeggel (a busz többi költségét mi álljuk). Kérjük a mihamarabbi befizetést a sekrestyében! A busz 45 fős, a kedves Testvérek addig fizethetnek be, amíg be nem telik. A szentelés után a bíboros úr vendégül látja az új papokat. A szalézi házakból jövő zarándokokat, vendégeket pedig szeretettel várjuk a Szent Adalbert Központ 37-38-as termeiben, ahol alkalom nyílik egy kis közös ünneplésre. Ott a helyszínen mi is készülünk szerény agapéval, de kérjük, hogy akinek módjában áll, járuljon hozzá süteménnyel, gyümölccsel, üdítővel.
Aznap este 8 órától ünnepeljük az új hivatásokat a muskátlivirágos sörest keretében. A zenés esten a Kistemplomos Lovagok együttes játszik.
5. A héten következő ünnepek: hétfőn Szent Norbert püspök, szerdán Prágai Szent Ágnes megemlékezése van, szombaton Szent Barnabás apostol emléknapja van, majd (piros) pünkösd vasárnapja következik.

P. Andrásfalvy János SDB templomigazgató
drótposta: pajanos1@gmail.com, 20-823-3325