Szalézi Munkatársak közgyűlése és lelki napja Óbudán 2018. május 26.

A szalézi munkatársaknak az alapítótól ihletetten és előírtan minden országban meg kell találniuk azt a jogi formát az adott ország keretei között, ami a legjobban segíti működésüket. Magyarországon ez az egyesület lett. És mint egyesületnek évente legalább egyszer kötelező hivatalos közgyűlést tartani, amit ilyenkor nem csak a lelkiségi dolgok határoznak meg, hanem a szervezet működésének egyéb keretei is.

Az idei közgyűlés azért volt fontos, mert a munkatársi szabályzat szerint az egyesület, így a magyar munkatársi “tartomány” vezetését is meg kellett újítani. Az erről a napról szóló beszámolót a a szaleziak.hu-ról vettük át az alábbiakban.

Kápolnaközösségünkből az eddigi tagok (Marillai Andrea, Sárvári Miklós és Bángi-Magyar Anna) a munkatársi közösség szavazatai alapján még egy ciklusra (3 évre) maradtak az elnökség tagjai.

A közösség érdeklődőinek a cikhez feltesszük azt a kis prezentációt, ami az oratóriumról szólt ezen a napon, az események ebéd utáni szakaszában: Néri Fülöp_180526

És akkor most tényleg következzék a cikk:

A délelőtt folyamán megtartották az éves közgyűlést. Marillai Andrea koordinátor köszöntötte a munkatársakat és érdeklődőket, akik az ország területén működő szinte minden munkatársi csoportból képviseltették magukat. Jelen volt Andrásfalvy János szalézi atya, a munkatársakért felelős delegátus és néhány szalézi szerzetes is.

A koordinátor nagy örömmel osztotta meg a jelenlevőkkel, hogy a közeljövőben több csoportban is  ígérettételre kerül majd sor, mégpedig a Clarisseumban, Újpest-Megyeren és Szombathelyen, Mogyoródon pedig egy  hosszú ideje távol került munkatársk erősíti meg korábbi elköteleződését és újítja meg ígéretét.

A bevezető után a 2017. év pénzügyi beszámolója következett, amely során a jelenlevők ismételten megismerkedhettek az Egyesületben folyó dinamikus és hatékony munkával.

A beszámoló után került sorra az új elnökség megválasztása. A választást a jelöltek bemutatásával kezdték, majd szavazással folytatták, melynek eredményeképpen megszavazták az új elnökséget, amelynek tagjai: Bángi-Magyar Anna (óbudai csoport), Marillai Andrea (óbudai csoport), Sárvári Miklós (óbudai csoport), Lengyel Erzsébet (nyergesújfalui csoport) és Bene Tünde (mogyoródi csoport).

Rövid ebédszünet után Sárvári Miklós, a szalézi munkatársak formációs felelőse Néri Szent Fülöp, az oratórium és Bosco Szent János címmel tartott formációs előadást. Mivel a szalézi munkatársak között többen vannak, akik különböző okok miatt nem tudnak rendszeresen, egy csoporthoz tartozva fontos témákkal foglalkozni, ezért most elsősorban nekik ajánlották fel ezt a lehetőséget.

Az előadást élénk csoportos beszélgetés követte, amely során körüljárták „Az oratórium ma” témát. A napot közös imával zárták.

Szaléziak.HU -ról

http://szaleziak.hu/article.php?t=szalezi_munkatarsak_kozgyulese_es_lelki_napja_obudan