Mikulás várás 2016

December 8-án tartottuk meg Szent Miklós ünnepét az oratórium keretében, ahova kicsiket és nagyokat egyaránt szeretettel vártunk.

A program megszervezése az animátorképzés „első évfolyamának” feladata volt, melyre az azelőtti napokban készültek, az előadás próbálásától kezdve az ajándék csomagok összeállításáig.

A történet szerint Szent Miklósnak elveszett a jóságlátó szemüvege, így nem tudja minden gyerek jóságát meglátni. A manó osztag szerencsére a segítségére siet. Szent Miklós segítői rengeteg dolgot megtalálnak, amiről Szent Miklós különböző tettei jutnak az eszükbe, ám a szemüveget nem sikerül megtalálniuk. Lassan belenyugszanak a szemüveg hiányába, mert persze tudják, hogy nincsen igazán rossz gyerek.

Jó hangulat nélkül képtelenség ünnepelni, a bans és a gitáros dalok után a gyerekek egyénileg is énekeltek, mire nagy nehezen a Mikulás is megérkezett hallva a boldog zsivajt. Nemsokára a manókdscn2582-collage behozták az ajándékokkal teli ládát, és legnagyobb meglepetésükre a csomagok tetején a keresett tárgy hevert, amivel teljes lett az öröm,és a manók is nyugodtan alhattak!

A műsor végül néhány énekkel zárult, majd az Oratórium 175.születésnapja, és Mária Szeplőtelen Fogantatásának alkalmából szentmise következett, amiben hálát adtunk Szűz Máriáért, Don Boscoért és az oratóriumért, végül pedig egy kis agapén vehettünk részt.

 

Buza Márk

kisanimátor

 

További képek itt találhatók!