„Jézus szomjazik Rátok!” – Szentségimádás Iskolája

„Jézus szomjazik Rátok!” írja Kalkuttai Szent Teréz anya végrendeletében, nekünk is.

I. szeptember 27. A linken megtalálható az első témának a tanítása ;  Otthoni feldolgozás is ajánlott és üdvös! 🙂
II. október 4.

Hogyan tudunk erre a hívásra válaszolni? Mit tudunk kezdeni Jézus felénk irányuló szeretetével?

Hogyan tudjuk átlépni a rossz emlékeinket, élményeinket? Hogyan hallhatjuk meg a hangját? Hogyan és mitől lesz jó előtte és Vele időzni?

Ebben szeretne minket vezetni, növelni ez a most induló Szentségimádás iskolája.

A 12 alkalomból álló „iskola” heti rendszerességgel visz egyre mélyebbre, vezet egyre beljebb az Istennel való kapcsolatba.

Szeptember 27-től, csütörtöktől minden héten a 18 órás szentmisével kezdődően az alábbi rendben:

  • Szentmise
  • Tanítás
  • Szentségimádás
  • Néhányszor  kiscsoportos megosztás.

Akkor is érdemes eljönni, ha valaki csak a szentmise végére ér oda! Az alkalmak kb 20 óráig tartanak.

A részvétel nincsen semmilyen előképzettséghez, hitbeli tapasztalathoz kötve, sőt, kimondottan ajánlott olyanoknak is, akik keresik az Istent. A részvétel nincsen semmilyen korhoz sem kötve. Mind fiataloknak, mind idősebbeknek ajánlott.

Tekintettel arra, hogy a képzéshez egy munkafüzet is tartozik, kérünk Benneteket, hogy lehetőség szerint előre jelentkezzetek, hogy mindenkinek tudjunk időben füzetet biztosítani.

Jelentkezni az alábbi módokon lehet:

o   Rácz Enikő: raczzseniko@gmail.com, +36 20 228 3017

o   Márialigeti Bence: bence.marialigeti@gmail.com

 

És biztatásul álljon itt Szent Teréz anyától vett idézet a teljes szövege:

„Jézus azt szeretné, hogy még egyszer mondjam el nektek, milyen nagy szeretettel van mindegyiktek iránt, sokkal nagyobbal, mint el tudjátok képzelni. Aggódom, hogy némelyek közületek még nem találkoztak valójában Jézussal – négyszemközt … Persze, tölthetünk időt a kápolnában, de tényleg felfogtátok a lélek szemével, hogy micsoda szeretettel néz Ő rátok? Megismerkedtetek igazán az élő Jézussal, nem könyvekből, hanem azáltal, hogy befogadjátok Őt szívetekbe? Hallottátok szeretetének szavait? Kérjétek ezt a kegyelmet: Ő lángoló vágyakozással várja, hogy megadhassa. Nemcsak szeret bennünket, hanem ennél többről van szó: emészti a vágyakozás utánatok. Hiányoztok neki, ha nem közeledtek Hozzá. Szomjazik rátok.”

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .