Közösségi zarándoklat 2020

Egy napos közösségi tábor vagy
közösségi zarándoklat egy nap alatt

A 2020. évi óbudai szalézi közösségi táborra ugyanúgy kezdődött a felkészülés, mint az elmúlt 10 év mindegyikében. Mikor legyen pontosan, hol legyen (helykeresés, ajánlatkérés, szükségletek és lehetőségek megfontolása stb.) A szokásos támogató pályázatok is meglettek, megíródtak, beadódtak, sőt lett olyan is, amit meg is nyertünk. Pedig eddigre már elég egyértelmű volt, hogy nagyon nem úgy lehet majd a Covid19 miatt, mint ahogy eddig megszoktuk. Vissza is vonták minden elnyert pályázatunkat. Aztán mégsem. Jött a hír, hogy aki az egyikben nyert, az most meghívásos alapon … és lehet akár egy napra is tervezni, ha korábban hosszabbra volt is tervezve … no, ez volt az a pont, ami új lendületet adott a kicsit megszomorodott, egymással is komoly vitába keveredett szervezőknek, hogy akkor most mit és hogyan is lehet.

És a végén már a pályázat sem volt fontos, menjünk legalább egy napra. Aki ezt bírja és akarja vállalni. No, nem a távot és a gyaloglást, hanem egy kicsit nagyobb kockázatot. És lettek, nem is kevesen, hiszen 15 egységben (egyén, család, pap, barátok együtt) 55 jelentkező, majd résztvevő. Kitalálva menetrend, autóstalálkozó, közös gyaloglás és ima. Adva hozzá gyermeki és felnőttes lelkesedés, öröm, és szabadba vágyás, a közösségben való találkozás Istennel, az ima és a szentmise keretében. És természetesen fontos volt, hogy közös legyen az ebéd, egy kis játék, sok beszélgetés, és egy kisvonatozás, ami mindenkit visszavitt a közös kiindulópontra. De maradt a közösen megtett útból fakadó élmény, a Lélek bíztatása és kitartása bennünk, és általunk. Kaptunk ismét a befogadásból és elfogadásból, türelemből és egymásra figyelésből kis ízelítőt, hogy megéri.

És akkor “az egynap közösségi tábor” adatai: Szob-Márianosztra gyalog, 2 közös nagyobb megállóval és egy ledőlt kereszttel, a pálos bazilikában közös mise és ima. A kisvasút melletti réten a bőséges közös ebéd. Majd kisvonatra szállás és hazafele indulás.  Mindezt 2020. július 11-én 9 órai indulással a nyugati PU-ból, ahova a vonattal visszajövők éppen 10 órával később vissza is értek.

 

 

Köszönjük Magyarország kormányának támogatását a tábor létrejöttében!
2020. évi egyházi táborok és közösségi célú projektek támogatása” (EGYH-TAB-20-0064)