Karácsonyi üdvözlet

Kedves Testvérek!

Keresztelő Szent János az embereket Jézushoz irányította, megtérésre szólította fel és megkeresztelte őket. Folyamatosan az Eljövendőre nézett, ami azt jelentette, hogy megosztotta ezt az üzenetet másokkal. Szent János senkit sem kényszerített arra, hogy keresse az Urat, ahogyan maga Isten sem kényszerít bennünket arra, hogy Őt keressük. Isten azt akarja, hogy az emberek szabadon jöjjenek hozzá, ezért soha nem kényszerít minket. Ehelyett arra hív minket, hogy keressük Őt. Végső soron a választás a miénk. Ez olyan, mint egy vizsgára készülni – ha nem készülünk fel, rettegünk attól a naptól, hogy megérkezik a teszt. Ha azonban készen állunk a tesztre, nincs okunk félni. Szóval hogyan készülhetünk fel?

A válasz a kegyelem állapotában élni. Valójában az egyetlen módja annak, hogy békében éljünk, ha a kegyelem állapotában élünk. Isten túlságosan szeret minket ahhoz, hogy hagyja, hogy megelégedjünk a bűnben, és megkockáztassa, hogy elveszítjük lelkünket és üdvösségünket. És ahogy igyekszünk növekedni az Úr iránti szeretetünkben, különösen ebben a karácsony idõben, három lépést tehetünk előre lelki utunkon. Először is, a Szeretet jobban meg akarja ismerni a Szeretettet. Ezért minden nap olvassuk a Bibliát és a spirituális könyveket. Másodszor, a Szeretet a Szeretettel akar lenni. Ez azt jelenti, hogy időt kell töltenünk imával. Végül a Szeretet jobban akarja szolgálni a Szeretettet. Ezt úgy tehetjük meg, ha szolgáljuk egymást, mert ahogy Jézus mondta: „Amit eggyel megtettetek e legkisebb testvéreim közül, velem tettétek” (Máté 25:40).

Az Úr meghív bennünket, hogy keressük Őt életünk minden napján. A természet szépsége és emberi családunk szeretete által int minket. Építészetünk, alkotásaink, szakrális zenénk, énekeink és maguk a liturgia szavai  túlmutatnak a hétköznapokon, és közelebb hívnak ahhoz, Aki után szívünk vágyik. Ha válaszolunk hívására, mint Keresztelő Szent János, megoszthatjuk az üzenetet mások

kal. Szavainkban és cselekedeteinkben az emberek hallhatják és láthatják, hogyan él bennünk Isten – és alakít át b

ennünket – különösen eucharisztikus jelenlétével. Fény lehetünk mások számára ebben a sötét világban, amikor megosztjuk másokkal az evangéliumot. Kívánom, hogy mindannyian újra átéljük szívünk mélyén Jézus világosságát, a Megtestesült Igét, aki egyedül az oka életünknek és küldetésünknek a világban, és akiben az üdvösség reménye van mindenki számára.

Mindenkinek dicsőséges Üdvözítőnk születésének karácsonyát és reménnyel teli újévet kívánok 2022-ben!

Szeretettel és imával az óbudai szaléziak nevében:

P. Sabu Joseph SDB
igazgató