Karácsonyi köszöntés

 

Egy történet szerint volt egy hatalmas bevásárlóközpont, ahova sok ember járt vásárolni. Egyik karácsony előtt szerették volna megajándékozni az onnan kijövő gyermekeket egy kis aprósággal. Ezért minden kijáratnál ott állt egy-egy díszes ruhába öltözött ember, és az áruházból kijövő gyermekek felé egy hatalmas kosarat nyújtottak, ami tele volt mindenféle szaloncukorral. Maguk a gyerekek vehettek a kosárból, annyi szaloncukrot, amennyi a kezükben elfért. Hatalmas sorokban várták a gyerekek, hogy odajuthassanak a kosárhoz, és vehessenek belőle. Az egyik ilyen sorban állt egy édesanya a kisfiával! Amikor odaértek a kosárhoz, a kisfiúhoz így szólt a kosarat tartó fiatalember: Bátran vegyél belőle olyat és annyit, amilyet és amennyit szeretnél! A kisfiú, bár hallotta és értette, amit a fiatalember mondott, mégsem vett a kosárból. Akkor elkezdte a fiatalember és az édesanya is bátorítani a kisfiút, de csak nem vett a kosárból! Ekkor egy érdekes dolog történt: a kisfiú kinyújtotta mindkét kezét a fiatalember felé és kérte, hogy ő tegyen bele annyi szaloncukrot, amennyit csak tud. Miután a kisfiú megkapta a szaloncukrot, hazafelé menet az édesanyja megkérdezte tőle: Kisfiam, miért nem akartál te magad venni a kosárból? Tudod anya, az én kezem nagyon pici és alig fér el benne egy-két szaloncukor, viszont a bácsi keze sokkal nagyobb volt, így több szaloncukrot kaphattam! 

 Ez a kis történet jól szemlélteti a karácsony lényegét! Isten sokkal nagyobb és értékesebb ajándékot tud adni nekünk, ha bátran ki merjük tárni felé  a kezünket, ezzel elismerve kicsinységünket és az ő nagyságát. Isten a legnagyobb ajándékot akarja adni az emberiségnek: egyetlen fiát! Hívja és kéri az embert, hogy minden karácsonykor fogadjuk el Jézust a jászolban, mint megmentő Istenünket és személyes Megváltónkat.  Azt szeretné, ha Jézus újjászületne a szívünkben és az életünkben, nemcsak karácsonykor, hanem minden nap.

 Az Óbudai Szalézi rendtársak nevében ezekkel a gondolatokkal kívánok mindenkinek kegyelmekben gazdag karácsonyi ünnepeket és a betlehemi kisded örömét és békéjét!

Imával és szeretettel

Sabu Joseph SDB

Igazgató