Kápolnai hirdetések – Nagyböjt harmadik vasárnapja – 2020.03.15.

Segítő Szűz Mária Lelkészség

Óbudai Szent Alajos Szalézi Rendház

1032 Budapest, Bécsi út 175. kapolnaigsml@gmail.com Telefon: 06 (1) 368 6027

Kápolnaigazgató: P. Andrásfalvy János SDB: 20-823-3325
Rendházigazgató: P. Sabu Joseph SDB Telefon: 20/456-8079
Óbudai Szent Péter és Pál Szalézi Általános Iskola és Óvoda lelki vezetője: P. Márkus Zoltán SDB 20-823-3350

Kápolnai hirdetések – Nagyböjt harmadik vasárnapja – 2020.03.15.
Szeretettel hirdetjük a kedves Testvéreknek:

 1. A Magyar Katolikus Püspöki Kar közleménye: A ránk bízottakért érzett felelősségtől vezérelve a COVID-19-járvány Magyarországra való betörése után az alábbi rendelkezések lépnek életbe. Templomokban:
  – Kérjük a szentmiséken a kézfogás és a nyelvre áldoztatás elhagyását és a kézbe áldoztatás általánossá tételét;
  – kérjük a paptestvéreket, hogy a szentmisék előtt és után fertőtlenítsék kezüket vagy vírusok ellen hatékony folyékony kézfertőtlenítő szappannal, vagy alkoholos kézfertőtlenítővel;
  – a gyóntatóhelyiség legyen rendszeresen szellőztetve, a gyóntatórácsra kérjük fólia rögzítését;
  – kérjük a szenteltvíztartók kiürítését, azok használatának mellőzését;
  – amennyiben a hatóság elrendeli a tömegrendezvények betiltását, ez vonatkozhat nagy létszámú egyházi rendezvényekre is.
 2. Idén is meghirdette a Püspöki Kar a nagyböjti tartós-élelmiszer gyűjtést. A tartós élelmiszereket a misék előtt vagy után sekrestyébe kérjük behozni.
 3. A nagyböjti péntekeken 17.30 órakor Keresztutat imádkozunk, mindig más csoport vezetésével. Utána szentmise 18 órától a templomban.
 4. Márciusi ifjúsági szentségimádás 19-én, csütörtökön, 19 órától a templomban.
 5. Közelegő Szent Három Napra készülünk, hívunk énekeseket a scolába, hogy a teljes nagyheti liturgiát tudjuk énekelni. Találkozás kedden 20 órakor a kollégium bejáratánál.
 6. A Szalézi szellemi műhely előadásai a koronavírus járvány miatt szünetelnek. A vatikáni zsinatról szóló előadást is egy későbbi időpontban tartjuk meg.
 7. Nagyböjti lelki hétvégék fiataloknak a Szalim szervezésében: 2020. márciusában elmaradnak.
 8. Ahogy már hirdettük illetve küldtünk információt levelezésben, idén is megtartjuk közösségi táborunkat július 8. és 12. között Bodajkon. A jelentkezés megnyitásáról, árakról, részletekről hamarosan hírt adunk. Luter Kriszta és a szervezők.
 9. Andrásfalvy János atya és Vitális Gábor atya jól vannak, de 03.14-étől két héten keresztül Torinóból hazatérve a jogszabályban előírt házi karantént töltik Péliföldszentkereszten egy lezárt házban. Kérik, hogy a kedves testvérek kapcsolódjanak be a rendfőnök atya által világ szinten meghirdetett imakilencedbe, ami március 15-ével kezdődik, és amelynek a szövege megtalálható a www.szaleziak.hu honlapon.
 10. Köszöntünk mindenkit, aki a héten név- vagy születésnapját, házassági évfordulóját vagy egyéb fontos jubileumát ünnepli, szentmiséinkben megemlékezünk róluk.