Kápolnai hirdetések – C év évközi 34. vasárnap – 2019.11.24.

Segítő Szűz Mária Lelkészség

Óbudai Szent Alajos Szalézi Rendház

1032 Budapest, Bécsi út 175. kapolnaigsml@gmail.com Telefon: 06 (1) 368 6027

Kápolnaigazgató: P. Andrásfalvy János SDB: 20-823-3325
Rendházigazgató: P. Sabu Joseph SDB Telefon: 20/456-8079
Óbudai Szent Péter és Pál Szalézi Általános Iskola és Óvoda lelki vezetője: P. Márkus Zoltán SDB 20-823-3350

Kápolnai hirdetések – C év évközi 34. vasárnap – 2019.11.24.
Szeretettel hirdetjük a kedves Testvéreknek:

 1. Nagy szeretettel várunk sokféle korosztályt adventi lelki hétvégére Péliföldszentkeresztre. A 12-14 éves, 15-18 éves, 18-24 éves, és a 24+ korosztályt. A lelkigyakorlatokat vezetik: Simon Zoltán, diakónus, szalézi munkatárs, Tran Si Nghi Ferenc atya, a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium lelki vezetője, Csány Péter, szombathelyi igazgató atya, és Ábrahám Béla, tartományfőnök atya. Időpont: november 29.-
  december 1. és december 6-8. Bővebb információ és jelentkezés a www.szalim.hu oldalon olvasható.
 2. Most hétfőn este 20 órakor Horváth Pál vezetésével Szellemi Műhelyre várják szeretettel a kedves testvéreket.
 3. Idén is elkészültek az óbudai szalézi munkatársak szorgos munkálatainak köszönhetően az “adventi buszjegyek“. A napi idézetek idén részletek az Egyház közös imádságából a karácsonyi készületre. A buszjegyeket a testvéreknek JÖVŐ HÉTEN, advent első vasárnapján a szentmisék után osztják majd, amiket az AJÁNDÉKozáson túl GYŰJTÉSRE IS használnak. Az idei gyűjtés kedvezményezettje a szalézi oratóriumok számára játékokat készítő műhely. E célra kérik jó szívvel adott adományaitokat. Az adományokat az óbudai munkatársak gyűjtik össze, és Don Bosco ünnepén adják át a kedvezményezetteknek.
 4. A leendő oratórium és a Tartományfőnökség ÉPÜLETEI tárgyban szakmai tájékoztatót-bemutatót 2019. nov 26. kedd 18:00 órai kezdettel tartunk Óbudán a Don Rua teremben VAGY a kollégium 3. emeleti nagyelőadójában a létszámtól függően. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
 5. November 29-én, a pénteki oratórium keretében tartjuk az idei adventi koszorú készítésünket, amelyre mindenkit szeretettel várunk! Helyszín; a Péter Pál Iskola tornaterme, 16.30 órától lehet érkezni. Hozzájárulásként 700 Ft-ot kell fizetni. A koszorúkat az elkészülésük után ott megáldjuk. Koszorú alapot, zöld ágakat és gyertyát – apró száraz dísznövényeket, szalagokat – biztosítunk.
 6. Megjelentek a karácsonyi könyvkatalógusok, javasoljuk a katolikus vallásos irodalom böngészését.
  Megjelent a Don Bosco Kalendárium 2020-as száma. Érdemes elolvasni benne például a „Mentsük meg…” sorozatot, az Óbudai Szalézi  történetét, a rendfőnök atya 2020-as strennáját… A mintapéldány a templom elején megtekinthető, a sekrestyében pedig 600 Ft-os áron megvásárolható.
 7. A korábbi évekhez hasonlóan idén is meghirdetjük a Szállást keres a Szent Család adventi imaláncot. Az adventi időben a szállást kereső Szent Család képét a jelentkező családok néhány napra befogadják magukhoz, majd közös imádság és baráti beszélgetés keretében továbbadják egymásnak. A kép Advent 1. vasárnapján (idén december 1-én) indul útjára és az éjféli misére érkezik vissza a kápolnába. Jelentkezni
  lehet Jani Mónikánál e-mailben, vagy a templom hátuljában található jelentkezési lap sekrestyében történő
  leadásával. Jelentkezési határidő: november 26. (kedd) este.
 8. Adventben reggel 6.00 órakor rorate szentmiséket tartunk, csütörtökön gitáros zenével kísérve, szombatonként a szentmise utána szalézi munkatársak mindenkit rövid agapéra hívnak.
 9. Farkas Balázs, a NEK szervezőbizottsága munkatársa előadást tart az Eucharisztikus Kongresszusról december 1-jén, vasárnap 16 órakor a főplébániai Péter-Pál házban. Témája: a NEK programja, elsőáldozás, regisztráció.
 10. Az Óbudai Szent Péter és Pál Szalézi Általános Iskola és Óvoda folyamatosan várja az érdeklődőket, a Budapesti Piarista Gimnázium plakátja a bejáratnál tekinthető meg.
 11. Heti szentjeink, egyházi ünnepeinkből: Alexandriai Szent Katalin szűz, vértanú [november 25.], Szent András apostol [november 30.]
 12. A mai napon Segítő Szűz Mária áldásban lehet részesülni.
 13. December 1-jén, első vasárnapon 17-18h között elsővasárnapi szentségimádást tartunk, míg dec. 6-án, első pénteken a reggel 6-os roráté szentmise utántól egy napos beszélgetés lesz a Mesterrel: a NEK-re való készület jegyében az esti 6 órás szentmiséig. Kérjük, hogy akik egy-két órát vállalnak iratkozzanak föl a kitett lapra a kápolna előtérben – vagy a körbe küldött google dokumentumra – , mert csak abban az esetben tudjuk megoldani az Oltáriszentség imádságos őrzését.
  Mindemellett aznap 17.15-kor rózsafüzér imádság, és 17.45 litánia lesz.