Kápolnai hirdetések – C év évközi 27. vasárnap – 2019.10.06.

 1. A 3. Lecsófeszt megszervezéséért – a jó programokért és hangulatért – köszönetet mondok szalézi közösségünk nevében is a szervezők csapatának, különösen a Márialigeti Családnak, és mindenkinek aki hozzájárult: kísérje őket az Úr áldása lelkes és áldozatos kápolna-közösséget építő tevékenységükért! 2020. szeptember 26-án lesz a következő lecsófeszt – lehet előjegyezni. Hasonlóképpen megköszönöm az elsőpénteki szentségimádáson való állhatatos részvételt: ez ténylegesen áldások forrása. Beteg, idős testvéreink, akik nem vagy nehezen tudnak otthonról kimozdulni, azoknak  elsőpénteki, vagy akár heti áldoztatását is megszervezzük, akik nem tudnak templomba jönni. Jelentkezni, föliratkozni lehet a sekrestyében. Ma este 5 órakor lesz az elsővasárnapi szentségimádás.
 2. Kápolnai hitoktatásra csütörtökönként du. 5 órakor, ill. a megfelelő időpontban a bérmálkozási hittan, és az ifjúsági hittan. A Bécsi út 173., kollégium bejáratnál találkozunk. Október 12-én szombaton 10.00 – 12.00 ministránsfoglalkozást tartunk, melyre szeretettel várjuk azokat a fiúkat, akik már ministrálnak vagy még csak érdeklődnek az oltár körüli szolgálat iránt. Jelentkezni Sándor testvérnél lehet.
 3. Október 7-én, hétfőn Rózsafüzér Királynője napján az esti szentmise előtt 17.30-kor rózsafüzért imádkozunk, az esti szentmise orgonás lesz. Október 8-án, kedden, Magyarok Nagyasszonya napján a reggeli szentmise orgonás lesz.
 4. A 72 óra kompromisszum nélkül okt. 10-13 között lesz.
 5. Az idei „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért“ elnevezésű, világméretű imakezdeményezésnek a misszió lesz a témája, és a gyermekekkel főként a misszionáriusokért és új missziós hivatásokért imádkoznak. 2019. október 18-án, 9 órakor világszerte gyermekek imádkoznak fél órán át a békéért és az egységért. A szervezők szeretnék, hogy a gyermekek „élő rózsafüzér csoportokat – rózsákat“ alkossanak. Aki ebben szívesen részt venne, az jelezheti szándékát a kápolnaigazgatónál, Zoli atyánál, vagy az oli@katolikus.hu email címen, ahol örömmel fogadnak visszajelzéseket a rózsafüzér effajta imádkozásáról.
 6. A szaléziak, Don Bosco Nővérek és a SZALIM szervezői sok szeretettel várnak minden szalézi animátort és a szalézi animátorkodás iránt érdeklődő fiatalt az október 18-20. közötti hétvégén a 2019-es Őszi Szalézi Animátortalálkozóra, ami most rendhagyó módon Péliföldszentkereszten lesz. Jelentkezni a www.szalim.hu  oldalon lehet.
 7. Döntések, kihívások, szenvedély – címmel október 25-27. között Don Bosco lelkiségében eltöltendő lelki hétvégét hirdet Ábrahám Béla, tartományfőnök atya pedagógusoknak, nevelőknek. Jelentkezni a www.szaleziak.hu oldalon lehet.
 8. A közös espereskerületi zarándoklatra, október 23-ára, Bátára, a Szent Vér kegyhelyre, van még hely. Jelentkezni a sekrestyében lehet. A világhírű végtag nélküli evangelizátor, NICK VUJICIC hazánkba látogat október 25-én, 19 órakor a Papp László Budapest Sportarénába.  Október 26., szombaton az Újpesti Jégpalotában lesz MAGYAR KATOLIKUS KARIZMATIKUS MEGÚJULÁS 28. ORSZÁGOS KONFERENCIÁJA. A kitett plakátról tájékozódjunk!
 9. Imádkozzunk Baji János és Tímár Mihály atyákért! Látogatni lehet őket.
 10. Heti szentjeink: Boldogasszony, Párizsi Szent Dénes, Borgia Szent Ferenc, Szent XXIII. János, boldog Alexandrina Maria da Costa, szalézi munkatárs.
 11. Október 7-én, most hétfőn este 20 órakor Bibliakörre várják a kedves testvéreket Dér Katalin vezetésével. A téma a Római levél 10. fejezete. Mindenkit szeretettel várnak!
 12. A felnőtt schola új és régi énekeseivel a próba most kedden este 8 órától lesz.