Kápolnai hirdetések – C év évközi 25. vasárnap – 2019.09.22.

Szeretettel hirdetjük a kedves Testvéreknek:

 1. Kápolnai hitoktatásra csütörtökönként kerül sor:
  – du. 5 órakor lesz az elsőáldozási és az elsőáldozás utáni hittan;
  – este 8 órakor lesz a bérmálkozási hittan, és az ifjúsági hittan és Alfa kurzus.
  Az ifjúsági és Alfa kurzusra korábbi Alfa kurzus tagok és érdeklődők is jelentkezhetnek Kovács Sándor testvérnél. Ifjúsági csoportként indul, az új tagok számára is nyitott. Az év folyamán pedig újabb Alfa kurzust is terveznek.
  Az előbbiekben jelzett hittanokra, csoportokra jelentkezni lehet a sekrestyében. Első alkalom: október 3., csütörtök. A ministránsfoglalkozásra jelentkezni a sekrestyében lehet.
 2. Szept. 23-án, hétfő este 20 órakor indul a Bibliakör. Vége: dec. 16. Ez is 7 alkalom Dér Katalin vezetésével. Téma: A Római levél, folytatás (9-16. fejezet). A résztvevők tehát mindkét esetben a kollégium bejárata felől érkezhetnek, lehetőleg időben.
 3. A felnőtt scholába várunk új énekeseket, próbák ugyancsak keddenként este nyolc órától lesznek – kezdés szept. 24-én, kedden lesz. Havonta egyszer az esti szentmisét és zsolozsmát, és természetesen a Szent Háromnap liturgiáit énekeljük, imádkozzuk együtt. Érdeklődni lehet Csány Mártinál (20-2933580) és Sárbogárdi Tamásnál, vagy a sekrestyében.
 4. Idén is lesz Lecsófeszt! A helyszín a Laborc u. 2-ben található sport létesítmény focipályája. Időpont: 2019. szeptember 28., 10-16 óra. A  lecsófeszt fontos része a lecsófőző verseny, melyre csapatok jelentkezését várjuk. Jelentkezni Steinbach Péternél lehet (steinb@sas.elte.hu) szeptember 21-ig. A győztes viszi haza a Szalézi Vándor Fakanalat, de lesz közönségdíj és sok egyéb díj is! A programok többek közt: Képregény rajzolás, nagy bazár játék a gyerekeknek, koncert, főző csapatok bemutatkozása, játékok, táncház a felnőtteknek, tombola.
  A korábbi éveknek megfelelően „tányérdíj” lesz, minden tányér 500 Ft, családoknak negyedik
  gyerektől ingyenes. Kérdés, kérés esetén keressétek Márialigeti Bencééket.
 5. Idén is szeretettel várjuk az 5 évnél idősebb gyermekeket a kiskórusba énekelni. Próbák minden vasárnap a 9-es mise után lesznek, legkésőbb fél 11-ig. A kiskórus a tavalyi évhez hasonlóan havonta egyszer fog énekelni a 9-es szentmisén. Jelentkezni lehet Parditkáné Nógrádi Cilinél a
  vasárnapi 9-es mise után személyesen vagy emailben a nogradi@webdream.hu címen.
 6. A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve esperesi kerületünk közös zarándoklatot szervez október 23-án Bátára, a Szent Vér  kegyhelyre. Jelentkezni a sekrestyében lehet 1000Ft befizetésével. Vegyünk részt e kivételes alkalmon! A hirdetőtáblán kitett plakátról tájékozódhatunk a részletekről.
 7. Baji János atyát rozoga egészségi állapota miatt idősek otthoni gondozásba kellett helyeznünk. Tímár Mihály atya is az utóbbi napokban kórházba került. Imádkozzunk testi-lelki épségükért!
 8. Programdús hetek lesznek: Felnőtt Alfa kurzus indul szerdán, 25-én a Kórház u. 37-ben! Akinek van energiája az még a lecsófeszt után elmehet szeptember 28-án, szombaton 18 órakor a Nemzetek Miséjére a Szent István Bazilikába. A Nagymarosi Ifjúsági Találkozó október 5-én, ugyanaznap Rózsafüzért Imádkozók X. Országos Találkozója lesz. A Pálos 70 zarándoklat és teljesítménytúra okt. 4-
  6. között, a 72 óra kompromisszum nélkül okt. 10-13 között lesz. E programok részleteit a plakátokon,
  a hirdetőtáblákon olvashatjuk.
 9. Szeretettel köszöntjük évfordulós testvéreinket!