Kápolnai hirdetések – C év évközi 24. vasárnap – 2019.09.15.

 1. Szeptember 16-án, hétfőn, 20.00 órától ismét indul a Szalézi Szellemi Műhely Horváth Pál vezetésével. Az előadások a tartományfőnökségen – a kápolnánk melletti épületben a boldog Don Rua teremben lesznek. A barokk katolicizmus nagy alakjai (a sorozat folytatása)
  Szept. 23-án, hétfő este 20 órakor indul a Bibliakör. Vége: dec. 16. Ez is 7 alkalom Dér Katalin vezetésével. Téma: A Római levél, folytatás (9-16. fejezet). A résztvevők tehát mindkét esetben a kollégium bejárata felől érkezhetnek, lehetőleg időben.
 2. Hirdetjük a kedves szülőknek és fiataloknak, hogy a szalézi oratórium az építkezés ellenére is év közben működni fog, idén helyileg az Óbudai Szalézi Szent Péter és Pál iskolánkban. Az oratórium péntekenként 16.30 -19.00 lesz nyitva a gyermekek és fiatalok számára, míg a 19.00-21.00-ig meghosszabbított ifjúsági oratórium csak a 13 év feletti fiatalok részére lesz nyitott. Az oratórium bejárata a Tímár utcai kapu lesz majd. Első programunk; az évközi oratórium nyitónapja szeptember 20-án pénteken lesz, melyre versenyekkel, kézművessel, sportjátékokkal és egyebekkel készülünk az animátorainkkal.
  Szeptember 15 -ig lehet jelentkezni a 2019-2020 tanévre szóló szalézi animátorképzésre azoknak a fiataloknak, akik szalézi animátorként szeretnének az oratóriumban tevékenykedni. Azok jelentkezését várjuk, akik betöltötték 14. életévüket vagy most kezdték meg középfokú tanulmányaikat. Jelentkezni motivációs levél leadásával lehet Márkus Zoltán atya, oratóriumvezetőnél.
 3. Kedden újra indul a nyugdíjas klub, régi es új tagokat szeretettel várunk kéthetente délelőtt 10-től fél 12-ig beszélgetésre, imára, találkozásra. Találkozás a kollégium bejáratánál.
  A felnőtt scholába várunk új énekeseket, próbák ugyancsak keddenként este nyolc órától lesznek – kezdés szept. 24.- én, kedden lesz. Havonta egyszer az esti szentmisét és zsolozsmát, és természetesen a Szent Háromnap liturgiáit énekeljük, imádkozzuk együtt. Érdeklődni lehet Csány Mártinál (20-2933580) és Sárbogárdi Tamásnál, vagy a sekrestyében.
 4. A „Forráspont” c. országos katolikus ifjúsági rendezvény most szombaton, 21-én lesz. A programra a 15 és 30 év közötti fiatalokat hívják és várják 14.00-ra a BOK csarnokba. A regisztráció a www.iec2020.hu honlapon lehetséges (https://www.iec2020.hu/hu/forraspont).
 5. Kápolnai hitoktatásunk szeptember végén kezdődik a szokásos csoportokkal csütörtökönként, részletesen is fogjuk még hirdetni.
 6. A NEK szervezői a 3. előkészítő évnek tematikájához kapcsolódóan “Evangelizáció iskolája” sorozatot, azaz egy színes és tartalmas, 10 + 1 alkalmas képzést hirdetnek. Szeptember 18-ig várják a jelentkezőket. Részletek és jelentkezés a www.iec2020.hu honlapon lehetséges (https://www.iec2020.hu/hu/evsuli)
 7. Idén is lesz Lecsófeszt! A helyszín a Laborc u. 2-ben található sport létesítmény focipályája. Időpont: 2018. szeptember 28., 10-16 óra. A lecsófeszt fontos része a lecsófőző verseny, melyre csapatok jelentkezését várjuk. Jelentkezni Steinbach Péternél lehet (steinb@sas.elte.hu) szeptember 21-ig. A győztes viszi haza a Szalézi Vándor Fakanalat, de lesz közönségdíj és sok egyéb díj is! A programok többek közt: Képregény
  rajzolás, nagy bazár játék a gyerekeknek, koncert, főző csapatok bemutatkozása, játékok, táncház a felnőtteknek, tombola
  A korábbi éveknek megfelelően „tányérdíj” lesz, minden tányér 500 FT, családoknak negyedik gyerektől ingyenes.
  Kérdés, kérés esetén keressétek Márialigeti Bencééket.
 8. Idén is szeretettel várjuk az 5 évnél idősebb gyermekeket a kiskórusba énekelni. Próbák minden vasárnap a 9-es mise után lesznek, legkésőbb fél 11-ig. A kiskórus a tavalyi évhez hasonlóan havonta egyszer fog énekelni a 9-es szentmisén. Jelentkezni lehet Parditkáné Nógrádi Cilinél a vasárnapi 9-es mise után személyesen vagy emailben a nogradi@webdream.hu címen.
 9. A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve esperesi kerületünk közös zarándoklatot szervez október 23-án Bátára, a Szent Vér kegyhelyre. Jelentkezni a sekrestyében lehet 1000Ft befizetésével. Vegyünk részt e kivételes alkalmon! A hirdetőtáblán kitett plakátról tájékozódhatunk a részletekről.

Szeretettel köszöntjük évfordulós testvéreinket!