Kápolnai hirdetések – C év évközi 23. vasárnap – 2019.09.08.

Szeretettel hirdetjük a kedves Testvéreknek:

 1. Az építkezés miatt a szentmisék időpontjától eltérő időpontban lévő kápolnai rendezvények látogatói a Szalézi Egyetemi Kollégium Bécsi út 173. felőli kapuján közlekedhetnek. A részletekről a rendezvények szervezői érdeklődjenek a kápolna- vagy rendházigazgatónál.
 2. A miserend a vasárnapokon a korábbi módon alakul: reggel 8.00, 9.00, 10.30 és este 18.00 óra. A hétköznapi szentmisékkel kapcsolatban tájékoztatjuk a kedves testvéreket, hogy keddtől péntekig ugyan nincs kiírva rendszeresen esti szentmise, ennek ellenére pl. a múlt héten is tartottunk esti szentmisét csütörtökön és pénteken. Ha valaki legalább egy héttel előre egyeztet egy helyi atyával egy szentmisét, és miseszándék befizetésével is hozzájárul, akkor akár a jelzett napokon is elképzelhető egy-egy esti szentmise. Hétköznapokon rendszeresen tehát reggel 7-kor, este 6 órakor pedig csak hétfőn és szombaton lesznek szentmisék. A hétköznapi szentmisék előtt és megbeszélés alapján utána is gyónási lehetőséget biztosítunk, a vasárnapi szentmisék alatt is lehetőleg gyóntatunk.
 3. Szeptember 8-án, vasárnap tesz első szalézi fogadalmat Kirner Zoltán atya, Berkeczi Szabolcs és Tóth Domonkos testvérünk. Foglaljuk őket imáinkba! Ugyanúgy vasárnap 9.00-kor lesz a Veni sancte, a kápolnai tanévkezdő Szentlélek hívó szentmisénk. Ugyancsak szeptember 8-án 18.00 órakor lesz a Kiscelli Szűzanya búcsúja a Szent Péter és Szent Pál plébániatemplomban.
 4. A szeptember 8-i vasárnapon, a szentmisék végén folytatódik a gyűjtés rászoruló családok számára. Az adományokból olyan, a kápolna közösséghez tartozó családokat támogatunk, akik átmenetileg nehéz helyzetbe kerültek. Kérjük, hogy aki ilyen helyzetben van, vagy ilyen családról tud, az keresse a kápolna igazgatót.
 5. Szeptember 16-án, hétfőn, 20.00 órától ismét indul a Szalézi Szellemi Műhely Horváth Pál vezetésével. Az előadások a tartományfőnökségen – a kápolnánk melletti épületben a boldog Don Rua teremben lesznek. A barokk katolicizmus nagy alakjai (a sorozat folytatása) Szept. 23-án, hétfő este 20 órakor indul a Bibliakör. Vége: dec. 16. Ez is 7 alkalom.
  Téma: A Római levél, folytatás (9-16. fejezet). A résztvevők tehát mindkét esetben a
  kollégium bejárata felől érkezhetnek, lehetőleg időben.
 6. A „Forráspont” c. katolikus ifjúsági rendezvény találkozási lehetőség Jézussal, aki sok ezer fiatal jelenlétében velünk marad az Oltáriszentségben. A programra a 15 és 30 év közötti fiatalokat hívják és várják. A regisztráció határideje: szeptember 10 a www.iec2020.hu honlapon (itt: https://www.iec2020.hu/hu/forraspont).
 7. Hirdetjük a kedves szülőknek és fiataloknak, hogy a szalézi oratórium az építkezés ellenére is év közben működni fog, idén helyileg az Óbudai Szalézi Szent Péter és Pál iskolánkban. Az oratórium péntekenként 16.30 -19.00 lesz nyitva a gyermekek és fiatalok számára, míg a 19.00-21.00-ig meghosszabbított ifjúsági oratórium csak a 13 év feletti fiatalok részére lesz nyitott. Az oratórium bejárata a Tímár utcai kapu lesz majd.
  Első programunk: az évközi oratórium nyitónapja szeptember 20-án pénteken lesz, melyre versenyekkel, kézművessel, sportjátékokkal és egyebekkel készülünk az animátorainkkal.
  Szeptember 15 -ig lehet jelentkezni a 2019-2020 tanévre szóló szalézi animátorképzésre azoknak a fiataloknak, akik szalézi animátorként szeretnének az oratóriumban tevékenykedni. Azok jelentkezését várjuk, akik betöltötték 14. életévüket vagy most kezdték meg középfokú tanulmányaikat. Jelentkezni motivációs levél leadásával lehet Márkus Zoltán atya, oratóriumvezetőnél.
 8. Az udvar jelenleg még veszélyeket rejt. Az építkezés időszakos szünetelése miatt viszont néhány hét múlva reméljük, hogy ismét lehet az udvarnak egy részén parkolni.
 9. Kápolnai hitoktatásunk szeptember végén kezdődik a szokásos csoportokkal csütörtökönként, részletesen is fogjuk még hirdetni.
 10. A NEK szervezői a 3. előkészítő évnek tematikájához kapcsolódóan “Evangelizáció iskolája” sorozatot, azaz egy színes és tartalmas, 10 + 1 alkalmas képzést hirdetnek.
  Szeptember 18-ig várják a jelentkezőket. Részletek és jelentkezés a www.iec2020.hu
  honlapon lehetséges (itt: https://www.iec2020.hu/hu/evsuli)
 11. A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve esperesi kerületünk közös zarándoklatot szervez október 23-án Bátára, a Szent Vér kegyhelyre. Jelentkezni a sekrestyében lehet 1000Ft befizetésével. Vegyünk részt e kivételes alkalmon! A hirdetőtáblán kitett plakátról tájékozódhatunk a részletekről.
 12. A Szent István Könyvklub új, kedvezményes ajánlatai megtekinthetőek katalógusban a bejáratnál.
 13. Idén is lesz LecsóFeszt: a III. Szalézi Lecsófeszt és családi nap 2019. szeptember 28-án kerül megrendezésre a Laborc utcai sportpályán. Lesz lecsófőző verseny, izgalmas beszélgetések és programok, koncert és külön program a gyerekeknek. Részletek hamarosan. Mindenkit szeretettel várunk!
 14. Idén is szeretettel várjuk az 5 évnél idősebb gyermekeket a kiskórusba énekelni. Próbák minden vasárnap a 9-es mise után lesznek, legkésőbb fél 11-ig. A kiskórus a tavalyi évhez hasonlóan havonta egyszer fog énekelni a 9-es szentmisén. Jelentkezni lehet Parditkáné Nógrádi Cilinél a vasárnapi 9-es mise után személyesen vagy emailben a nogradi@webdream.hu email címen.

Szeretettel köszöntjük évfordulós testvéreinket!