Kápolnai hirdetések – C év évközi 22. vasárnap – 2019.09.01.

Szeretettel hirdetjük a kedves Testvéreknek:

Másik szalézi szerzetespap vette át e héten a kápolnaigazgatói feladatokat: Márkus Zoltán atya átadta Andrásfalvy János atyának az Óbudai Segítő Szűz Mária Kápolnaigazgatóság vezetését. Köszönjük Zoltán atyának eddigi áldozatos munkáját, és kívánjuk neki az Úr áldását más beosztásban történő további tevékenységeihez!

Hirdetjük a kedves testvéreknek, hogy az építkezés miatt a szentmisék időpontjától eltérő időpontban lévő rendezvények látogatói a Szalézi Egyetemi Kollégium Bécsi út 173. felőli kapuján közlekedhetnek. A részletekről a rendezvények szervezői érdeklődjenek a kápolnaigazgatónál.

A miserend a következő képpen alakul: vasárnap 8.00, 9.00, 10.30 és 18.00 órakor lesznek szentmisék, valamint szeptember 2-től hétköznapokon reggel 7-kor, este 6 órakor pedig csak hétfőn és szombaton lesznek szentmisék.

Szeptember 1-én este 6 órakor újítanak fogadalmat Kővári László Károly, Tóth Péter és Juhász Márton szalézi testvéreink. Imádkozzunk értük és az évkezdő gyermekekért, fiatalokért!

Szeptember 7-én, szombaton noviciátusba lép prenovíciusunk, Csizy Ferenc, 8-án, vasárnap pedig első szalézi fogadalmat tesz Kirner Zoltán atya, Berkeczi Szabolcs és Tóth Domonkos testvérünk. Foglaljuk őket is imáinkba!

Szeptember 8-án, vasárnap 9.00-kor lesz a Veni sancte, a kápolnai tanévkezdő Szentlélek hívó szentmisénk.

Ugyancsak szeptember 8-án 18.00 órakor lesz a Kiscelli Szűzanya búcsúja a Szent Péter és Szent Pál plébániatemplomban. Mindkettőre várjuk kedves testvéreinket!

A szeptember 8-i vasárnapon folytatódik a gyűjtés rászoruló családok számára. Az adományokból olyan, a kápolna közösséghez tartozó családokat támogatunk, akik átmenetileg nehéz helyzetbe kerültek. Kérjük, hogy aki ilyen helyzetben van, vagy ilyen családról tud, az keresse a kápolna igazgatót.

Szeptember 16-án, hétfőn, 20.00 órától ismét indul a Szalézi Szellemi Műhely Horváth Pál vezetésével. Az előadások a Tartományfőnökségen – Kápolnánk melletti épületben a boldog Don Rua teremben.

Hitoktatásunk elindul szeptember második felében a szokott csoportokkal csütörtökönként, részletesen is fogjuk még hirdetni.

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve esperesi kerületünk közös zarándoklatot szervez október 23-án Bátára, a Szent Vér kegyhelyre. Részletesen, időben is fogjuk hirdetni.

Szeretettel köszöntjük évfordulós testvéreinket!