Kápolnai hirdetések – A év Húsvét 8. vasárnap Pünkösd – 2020.05.31.

Segítő Szűz Mária Lelkészség

Óbudai Szent Alajos Szalézi Rendház

1032 Budapest, Bécsi út 175. kapolnaigsml@gmail.com Telefon: 06 (1) 368 6027

Kápolnaigazgató: P. Andrásfalvy János SDB: 20-823-3325
Rendházigazgató: P. Sabu Joseph SDB Telefon: 20/456-8079
Óbudai Szent Péter és Pál Szalézi Általános Iskola és Óvoda lelki vezetője: P. Márkus Zoltán SDB 20-823-3350

Kápolnai hirdetések – A év Húsvét 8. vasárnap Pünkösd – 2020.05.31.
Szeretettel hirdetjük a kedves Testvéreknek:

 1. Június 5-én, első pénteken a reggel 7-es szentmise után egész napos szentségimádást szervezünk az esti 6 órás szentmiséig a járványügyi előírások betartása mellett. Kérjük, hogy akik egy-két órát vállalnak iratkozzanak föl a körbe küldött google dokumentumra, mert csak abban az esetben tudjuk megoldani az Oltáriszentség imádságos őrzését.
  Mindemellett aznap 17.15-kor rózsafüzér imádság, és 17.45 litánia lesz.
  Elsővasárnapi szentségimádás hivatásokért 17.00-18.00 között lesz
 2. Ezen a héten, június 7-ig még megtartjuk az esti szentmiséket, litániákat, utána a nyári heteken viszont – a reggeli misék megtartása mellett – csak hétfő este, valamint szombat és vasárnap este tartunk szentmisét, illetve az előre, miseszándékkal kért szentmiséket is megtartjuk. Online módon még továbbra is közvetítjük a szentmiséket.
 3. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia közleménye: A társadalom részéről többen indítványozták, hogy június 4-én délután fél ötkor szólaljanak meg országszerte a harangok. Aki a harangszót hallja vagy megszólaltatja harangjait, tegye ezt az imádság lelkületével, könyörögjön hazánkért, népünkért határainkon innen és túl, és Közép-Európa összes népeiért, hogy békében, szeretetben és alkotó együttműködésben építhessük közös jövőnket.
 4. Boldog Sándor István, szalézi vértanú testvér napja, június 8. előtt kilencedet indítunk május 30-án, szombat estétől június 7., vasárnapig. A részletekről a www.szaleziak.hu oldalon olvashatunk jobb oldalt, fönt. Imádkozzunk a közbenjárásáért szalézi hivatásokért és a nyári táborokért. A kápolnánkban a Sándor István kilencedet május 30-tól fogva 17.45-kor a Jézus Szíve litánia után imádkozzuk.
 5. Lehet jönni ministránsoknak is néhány fővel a reggel 7-es vagy az esti 6-os szentmisékre.
 6. Az óbudai nyári tábor rendkívüli formája lesz a Szent Péter–Pál Szalézi Iskolában  a gyermekfelügyelet június 15-19., illetve 22-26. között, két héten át, ahol tanárok és animátorok is együtt fogják szervezni a szép nyári napok programjait.
 7. A NEK-re való készület jegyében a világ ezernyi templomában az Oltáriszentség előtt vagy otthonainkban imádkozzunk egymásért egy órát június 13-án, Úrnapja szombatján du. 5-től 6 óráig. Hatodszor is világméretű szentségimádás és ima lesz június 13-án, szombaton
  A regisztrációs oldal pedig itt található: https://corpusdomini.iec2020.hu/?lang=hu#/
 8. Heti szentjeinkről, egyházi ünnepeinkből: Szűz Mária, az Egyház anyja [június 1.], ,  [június 2.], Szent Marcellinusz és szent Péter vértanúk [június 2.], Lwanga szent Károly és társai vértanúk [június 3.], Szent Bonifác püspök, vértanú [június 5.], Magdeburgi szent Norbert [június 6.]