Kápolnai hirdetések – A év évközi 5. vasárnap – 2020.02.09.

Segítő Szűz Mária Lelkészség

Óbudai Szent Alajos Szalézi Rendház

1032 Budapest, Bécsi út 175. kapolnaigsml@gmail.com Telefon: 06 (1) 368 6027

Kápolnaigazgató: P. Andrásfalvy János SDB: 20-823-3325
Rendházigazgató: P. Sabu Joseph SDB Telefon: 20/456-8079
Óbudai Szent Péter és Pál Szalézi Általános Iskola és Óvoda lelki vezetője: P. Márkus Zoltán SDB 20-823-3350

Kápolnai hirdetések – A év évközi 5. vasárnap – 2020.02.09.
Szeretettel hirdetjük a kedves Testvéreknek:

 1. A Budapesti Katolikus Kórházlelkészség önkéntes beteglátogatók jelentkezését A soron következő képzés 2020. február 15-én indul. Részletek a hirdetőtáblán olvashatóak (a képzésre jelentkezni a Kórházlelkészség (06-1) 224-86-40-es telefonszámán lehet hétköznap 8-16 óra között február 7-ig.)
 2. Február 15-én 19.30-tól hagyományteremtő szándékkal szervezzük meg a Szalézi Ifjúsági Bált 15 és 30 év közötti fiataloknak, amelynek helyszíne kollégiumunk Díszterme lesz. Jelentkezni a www.obudaiszaleziak.hu oldalon lehet február 9-ig.
 3. A bibliakör hétfőn lesz, mindenkit szeretettel várnak este 8-ra a Don Rua terembe. A téma a János-evangélium.
 4. A szentmisék végén balázsáldásban lehet részesülni.
 5. A passio2020.hu oldalon hirdetett óriási passiójátékot április 4-én rendezik a Papp László Sportarénában 15h-kor és 19h-kor. Lehet jelentkezni szereplőnek is.
 6. Lelkesíteni szeretnénk mindenkit az aktív részvételre, szállásadásra, önkéntes munkára. A részletes teendőkről Márialigeti Bence, NEK összekötőnk kiváló e-mail leveléből lehet tájékozódni, amit  kinyomtatva ki is függesztettünk a hirdetőtáblára. Mindemellett szeptember 19-én, szombaton a NEK közös programjaiba bekapcsolódva Nemzetközi Szalézi Nap lesz az Eiffel házban külföldi bíborosi és püspöki előadókkal is. Önkéntes munkára, szállásadásra itt is szükség lehet majd, tehát aki erre tartogatja szállását az az alábbi NEK-es linken még ne jelentkezzen.
  Sokan érkeznek majd Magyarország messzebbi tájairól, határainkon túli magyarok és idegen ajkúak szerte Európából. Lesznek sokan, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy szállodában lakjanak, alapvetően ők foglalnák el ezeket a felajánlott szállásokat.
  A családi szállás felajánlásokat március 1-ig kell megtenni a következő linken.
  További információért keressétek Smohai-Körmendy Klárát. Lelkesítünk mindenkit, hogy éljen a
  szeretet eme eszközével is, nagy élményben lehet része! A 16 évet betöltött önkéntesek március
  közepéig jelentkezhetnek a NEK honlapján keresztül. Az önkéntesség szolgálat, a szolgálat gazdagít,
  éljünk a lehetőséggel!
 7. Február 15-étől április 4-ig Andrásfalvy János atya kápolnaigazgatónak a 28. Szalézi Egyetemes Káptalanon kell részt vennie, ezért ez alatt az idő alatt a korábbi tartományfőnök, Ábrahám Béla atya fogja ellátni, koordinálni a kápolnaigazgatóság feladatait. Forduljunk hozzá bizalommal.
 8. Február 21-23. között szalézi animátortalálkozó lesz Egerben, amire a jelentkezni a www.szalim.hu oldalon lehet.
 9. Heti szentjeinkről, egyházi ünnepeinkből: Szent Skolasztika szűz [február 10.], Szűz Mária Lourdes-i megjelenése [február 11.], Szt. Cirill szerzetes és Szt. Metód püspök, egyházszervezők, Európa védőszentjei [február 14.]
 10. Szeretettel várjuk a kedves Testvéreket az Óbudai Szalézi Oratórium és a Magyar Szalézi Tartományfőnökség ünnepélyes alapkőletételére február 10., hétfőn 15.30-ra. Az esemény fővédnöke Dr. Erdő Péter, bíboros. P. Ábrahám Béla SDB, korábbi tartományfőnök ismerteti a
  projektet, Varga Mihály pénzügyminiszter, országgyűlési képviselő is jelen lesz, majd álfogadás lesz.
 11. A Gerecse Natúrpark, Szalézi Teremtésvédelmi Központ Péliföldszentkereszten tavasztól szeretettel várja a kedves testvéreket. Tájékozódjunk a templom elején kitett szórólapokról.