Kápolnai hirdetések – A év évközi 21. vasárnap – 2020.08.23.

1. Augusztus 24-én, hétfőtől óbudai napközis oratórium lesz a Szent Péter és Pál Szalézi Iskolában. Holnap (vasárnap) a 18 órakor kezdődő szentmisében 16 fiatal kisanimátorként köteleződik el a szalézi családban. Imádkozzunk értük, a tábor szervezőiért, és a táborban résztvevő gyermekekért.
2. Szeptember 6-án, vasárnap 9.00-kor lesz a Veni Sancte, kápolnánk tanévkezdő Szentlélek hívó szentmiséje. A 10.30-as szentmise keretében pedig a Tartományfőnök atya bemutatja a új kápolnaigazgatót.
3. Augusztus 27-30. között Dömös plébánián Hivatástisztázó Lelkigyakorlatot szervez az Esztergomi- Főegyházmegye 18-35 év közötti fiataloknak. Várják a jelentkezéseket!
4. Szeptember 4-én délben Péliföldszentkereszten lesz elhunyt Halász István szalézi atya gyászmiséje és temetése. Imádkozzunk lelki üdvéért!
5. Imádkozzunk még az idős, beteg szaléziakért, és azokért az áldozatos lelkekért, akik az ő ellátásukban segítenek, kísérje őket az Úr áldása!
6. A lelkigyakorlat „régebb óta fiataloknak” idén is megrendezésre kerül. A szalézi vezetésű lelkigyakorlatot az idősebb korosztálynak augusztus 31– szeptember 3. között (hétfő-csütörtök) Péliföldszentkereszten szervezi a Szalézi Munkatársak Egyesülete. A lelkigyakorlat vezérszónoka idén Kukuczka Robert szalézi atya lesz a kazincbarcikai szerzetesi közösségből. Szeretettel várunk minden kedves testvért! A részletek ezen a hivatkozáson olvashatóak: http://www.szaleziak.hu/article.php?t=lelkigyakorlat_regebb_ota_fiataloknak_2020_ban_is
7. Szeptember 18-21. között, péntektől hétfőig az Óbudai Segítő Szűz Mária Lelkészségünkön lesz a missziós kereszt. Konkrét programokról később adunk hírt.
8. Heti szentjeinkről, egyházi ünnepeinkből: Szent Bertalan apostol [augusztus 24.], KALAZANCI SZENT JÓZSEF, áldozópap [augusztus 25.], SZENT MÓNIKA özvegy [augusztus 27.], SZENT ÁGOSTON, püspök és egyháztanító [augusztus 28.], Keresztelő Szent János vértanúsága [augusztus 29.]

 

Szeretettel köszöntünk minden kedves testvérünket, akik ezen a héten ünnepelték a névnapjukat, a születésnapjukat vagy a házassági évfordulójukat! Isten áldja őket!