Játéknap az anyaotthonban

jateknap-anyaotthonAz óbudai szaléziak, segítők, animátorok és fiatalok szeptember 25-én délután játéknapot tartottak két óbudai anyaotthonban élő, közel 30 gyermeknek és édesanyáknak.

„Mivel Jézus ismerte szívük gondolatait, odahívott egy gyermeket, maga mellé állította, és így szólt tanítványaihoz: Aki befogadja ezt a gyermeket az én nevemben, engem fogad be. Aki pedig engem befogad, azt fogadja be, aki engem küldött.  Mert aki a legkisebb köztetek, az a legnagyobb” – ez a részlet az evangéliumból önmagában is elég beszédes, de a szeptember 25-ei események után még jobban megérintett ez a szentírási szakasz. Aznap a két óbudai anyaotthonból érkezett sok-sok kicsi és nagy gyerek között valami hasonlót élhettem át. Ugyanis egy szép délutánt töltöttünk el együtt, szaléziak, segítők, animátorok, képződő és idén képzést kezdő fiatalok közel 30 gyerek és anyukájuk társaságában.

Készültünk mindenféle futós, ugrálós, versenyzős játékkal, kézműves foglalkozással, sporttal, tánccal, sőt még egy rövid időre Don Bosco is megjelent köztünk egy színdarab főszereplőjeként. Majd közös imával zártuk a napot.

A rengeteg ugráló, nevető gyerek mellett nagyon jó volt látni, ahogyan az anyukák együtt beszélgettek, vagy csemetéjükkel játszottak, esetleg pár percre ők is gyermekekké váltak és libikókáztak egyet. Így azt hiszem, sikerült valamennyiünknek magunkévá tennünk a fenti idézetet, befogadnunk a kicsiket és általuk magát Jézus Krisztust.

Forrás: Ágota Zita/Szaléziak.HU