Húsvéti gyertyafestés 2021.

Az idei húsvéti gyertyafestéshez, mint eddig is, lelkesedésen kívül mindössze három dologra van szükségünk: Gyertyára, festékre és mintára, amit ráfestünk :-).

Ezekkel kapcsolatban a következőket javasoljuk:

A mintákról:

Egyszerűen itt közreadunk néhány javaslatot:

De mindenki szabadon kereshet magának megfelelőt.  És ha Bárki talál még szépet, jót, bátran ossza meg, adja tovább, újabb inspirációként.

A húsvéti jelképeink mellé kedves lehet egy-egy szalézi jelképet is festeni, kicsit ezzel is kifejezve szorosabb összetartozásunkat.

 

A gyertyákról:

A klasszikus “kocsisgyertya” típust javasoljuk (kb 2-2.5×15 cm), ha többet készítetek. Ennek beszerzési helye lehet pl.:

Ha van otthon szép, díszítetlen fehér gyertya más méretben, most az is új szerepet kaphat.

A festékről:

Alapvetően akril festékről van szó (ez tapad jól a paraffinon), praktikus tubusos kiszerelésben, ahol a tubus csőre segíti a mintázást, de haladóknak lehet ecsettel “pingálni” is.

A fő, használható színek: piros, arany, ezüst, de lehet más is.

Az elmúlt két évben ilyet használtunk a közös gyertyázásokon: amsterdam relief paint deep reed (302), amit online itt lehet megtalálni:

Egy ilyen tubusból nagyon sok gyertyát meg lehet festeni. Ezért a mennyiségekkel csak óvatosan!

A kész gyertyákat, a száradás idejére óvatosan kell elhelyezni. Erre nagyon praktikus a harmincas-tojástartó. (Mint ahogy a borítóképen látható.)

 

A vírushelyzetre való tekintettel családi és együttlakó közösségek önszerveződő módon tudnak bekapcsolódni.

Lehetőleg mindenki minden szükséges alapanyagot most maga szerezzen be! Ehhez  fentebb adtunk tippeket. DE ha valakinek ez nehezen vagy nem megy, szívesen segítünk. Ehhez ide kattintva válaszoljon a kérdésekre március 28-ig!

 

Ha készen vagy az idei gyertyákkal, akkor küldj egy képet BMA-nak és megosztjuk a közösségben!

És, ha még valamit szeretnél megkérdezni, egyeztetni írj szintén BMA-nak, a bmaaticho(kukac)gmail.com címre!