Húsvét üzenete az embertől a világig

Kedves Testvérek!

Mindnyájunk számára ismerős lehet a következő történet, amit valahol olvastam:

Egy édesapa otthonról végezte a munkáját. Egyik alkalommal a kisfia odafutott hozzá és kérlelte: Édesapa, hagyd a munkádat most, gyere és játssz velem! De az édesapa nem tudta otthagyni a munkáját, mert határidőre el kellett készülni vele.  Ezért kitalált egy olyan feladatot a fiának, amivel úgy gondolta, hogy hosszú időre lefoglalhatja majd. Fogott egy nagy világtérképet – majd kis darabokra széttépve – odaadta a fiának ezekkel a szavakkal: Nézd, fiam! Itt van egy térkép, ami az egész világot ábrázolja, de sajnos valami miatt darabokra hullott! Az lesz a feladatod, hogy ezt a csodálatos világot összerakd! A kisfiú nagyon megörült a feladatnak, és azonnal neki is látott! Az édesapa pedig visszatért a munkájához! Közben arra gondolt, hogy a kisfiú bizony egy jó ideig el lesz ezzel a feladattal. Alig telt el egy kis idő, a fiú vidáman, mosolyogva futott az édesapjához és azt mondta: Nézd, Édesapa, már kész is vagyok! Az édesapja nagyon meglepődött. Azon tűnődött, hogy volt képes a kisfia ilyen gyorsan összerakni a térképet!  A kisfiú nevetve mondta: Képzeld, Apa! A térkép másik oldalán egy hatalmas emberalak volt. Ahogy összeraktam az embert, a másik oldalán a világ minden darabja is a helyére került!

Kedves Testvérek!

Az idei húsvétunk más, mint az eddig megszokott! De Krisztus ma is az akarja üzenni, a szenvedésével, kereszthalálával és feltámadásával, hogy ha azt akarjuk, hogy a világban minden a helyére kerüljön, akkor elsősorban saját magunkon, családjainkon kell változtatnunk! Ma azt kéri tőlünk, hogy maradjunk otthon! Vigyázzunk egymásra, teremtsünk békét, rendet az otthonainkban! Egyik legnagyobb vágya, hogy minden otthon egy kis templommá váljon, ahol az Isten lakást vehet! Tegyük meg ezt a kis „lépést” – maradjunk otthon – és higgyük el, hogy ezáltal is meggyógyíthatjuk beteg világunkat! Krisztus erejében bízva legyőzhetjük a járványt!

Higgyünk abban, hogy Krisztussal a szívünkben képesek leszünk arra, hogy az egész világ számára elhozzuk az igazi húsvét örömét!

Ezekkel a gondolatokkal kívánom mindenkinek, az Óbudai Szaléziak nevében, a feltámadt Krisztus örömét és békéjét.

Óbuda, 2020. április 12-én – húsvétvasárnap

Imával és szeretettel: P. Sabu Joseph

rendházigazgató