Hirdetések – Urunk mennybemenetele (C. év) – 2022.05.29.

 Szeretettel hirdetjük a kedves Testvéreknek:

  1. Május 30-án hétfőn a tavaszi félév utolsó alkalmával folytatódik a Szalézi Szellemi Műhely este 8-tól a Don Rua teremben Horváth Pállal. A téma Szent II. János Pál Veritatis splendor, Az igazság ragyogása kezdetű körlevele. Mindenkit szeretettel várunk!
  2. A jövő héten már csak hétfőn és kedden imádkozzuk a Lorettói litániát a reggeli szentmisék után. Kedden pedig 19.30-tól megtartjuk az utolsó ifjúsági sétálós Rózsafüzért az udvaron. Szeretettel várjuk a kedves testvéreket, különösen is a fiatalokat!
  3. Szeretettel várjuk a kedves testvéreket „A béke emberei – szaléziak a szentté avatás útján” c. konferenciára, amelyet Boldog Sándor István, vértanú szalézi testvér ereklyetartója megáldása és ünnepélye elhelyezése kapcsán rendezünk június 2-án, csütörtökön 18.00-kor. A konferencia főelőadója Don Pier Luigi Cameroni szalézi egyetemes posztulátor lesz, aki a Boldog Sándor Istvánról írt, magyar nyelvre fordított könyvét a helyszínen dedikálni is fogja.  A konferencia a Kiscelli u. 79. szám alatti Don Bosco Oratórium és Közösségi Ház dísztermében lesz.
  4. Június 3–5. között, Don Ángel Fernández Artime rendfőnök atya látogatja meg magyar tartományunkat. E látogatás kiemelt eseménye lesz június 4-én szombaton Boldog Sándor István vértanú, szalézi testvér ereklyetartójának megáldása és az ereklyék ünnepélyes elhelyezése a Clarisseum – Szent István király plébánia udvarán (cím: 1045 Budapest, Árpád út 199.) Az ünnepi szentmisét Rendfőnök atya 10.30 órai kezdettel mutatja be. Kérjük a kedves híveket, hogy lehetőleg minél többen vegyenek részt ezen a szép ünnepen.  Június 5-én, Pünkösdvasárnap, a 10.30-as szentmisét rendfőnök atya fogja bemutatni templomunkban. 
  5. Ifjúsági zarándoklatot szervezünk 18 év fölötti fiataloknak június 6-án, Pünkösdhétfőn. Indulás a solymári vasútállomástól 16 órakor. Az óbudai szalézi kápolnába való érkezést követően szentségimádással zárjuk az estét várhatóan 22 órakor. Regisztrálni az obudaiszaleziak.hu honlapon lehet.
  6. A templom tetőcseréjéhez adománygyűjtést szervezünk a kápolnánkban. Az adományokat lehet utalni a Segítő Szűz Mária kápolnának bankszámlájára (számlaszáma: 11784009-22224561, közlemény: Templom tetőcsere.  A hirdető táblán kaphatnak egy kis sárga papírt rajta szerepel bankszámla), vagy a vasárnapi miséken bedobni egy, a templom végében álló templom tetőcsere feliratú perselybe. A pályázaton elnyert pénz mellett, további 27 millió forint hiányzik a tető szigeteléséhez és cseréjéhez. Kérjük, hogy adományaikkal, lehetőségeikhez mérten járuljanak hozzá a tető javításának költségeihez. Támogatásukat előre is köszönjük!
  7. Megkezdődött a regisztráció az óbudai szalézi nyári programokra, köztük a Nyári oratóriumra és a Tücsök táborra. Részletek az obudaiszaleziak.hu honlapon.
  8. E héten, szerdán (jún. 1.), Szent Jusztinusz vértanú emléknapja, pénteken (jún. 3.) Lwanga Szent Károly és társai vértanúk emléknapja. Elsőpéntek is lesz: délután 17 órakor szentégimádást tartunk, amely alatt lehetőség lesz szentgyónásra. 17.45-kor a Jézus Szíve litániát imádkozzuk, majd 18 órakor szentmise lesz. Jövő vasárnap lesz Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának és az Egyház születésének főünnepe. Ezzel befejeződik a húsvéti idő.