Hirdetések – Nagyböjt 2. vasárnapja (C év) – 2022.03.13.

 Szeretettel hirdetjük a kedves Testvéreknek:

  1. A következő Bibliakör a hosszú hétvége miatt a szokásostól eltérően nem hétfőn, hanem március 15-én, KEDDEN lesz 19.30-kor a Don Rua teremben Dér Katalinnal. A téma a János-evangélium 7. fejezete: Jézus a Sátoros ünnepen. Mindenkit szeretettel várunk! 
  2. Idei nagyböjtben minden szerdán reggel 6 órakor lesznek szentmisék. Mindenkit sok szeretettel várunk.
  3. Nagyböjtben minden pénteken délután 17.15-kor keresztutat végzünk, mely után 18.00-kor a szentmisét tartunk. Imádkozzunk együtt és készüljünk közösen is a Húsvétra.
  4. A szalézi munkatársak adománygyűjtést szerveznek a kápolnában az Ukrajnában folyó háborútól sújtott magyaroknak és ukránoknak. Az adományokat lehet utalni a Magyar Szalézi Munkatársak Egyesületének bankszámlájára (számlaszáma: 11703006-29910245, közlemény: Ukrajna), vagy a vasárnapi miséken bedobni egy, a templom végében álló Ukrajna feliratú perselybe. Az adományokat másnap a Máltai Szeretetszolgálat bankszámlájára fogjuk utalni.
  5. A héten csütörtökön, március 17-én 19.00-20.00 az ifjúsági – gitáros szentségimádást szervezünk. Mindenkit szeretettel várunk!
  6. Március 6–20. között a Katolikus Karitász kezdeményezésére tartós élelmiszergyűjtést tartunk a Kárpátjai magyarok és ukrán testvéreink javára.  A következőket gyűjtjük: tartós élelmiszer (lehetőleg konzerv vagy liszt, rizs, étolaj, tészta, cukor, bab, borsó stb.; figyeljünk a lejárati dátumra); baba és kisgyerek pelenka; tisztálkodási szerek, cumisüveg, babaholmik, babaruhák (felnőttruhákat nem kérünk). Az adományokat a templomunk bejárata közelében elhelyezett dobozokban gyűjtjük a szentmisék idejében. Pénzt is tudnak küldeni a menekülteknek a karitász számlájára OTP Bank 11706016-20468198, „Kárpátaljának” közleménnyel, vagy a 1356-os adomány vonalra hívhatnak (500,-ft/hívás). A szegények megsegítéséért végzett fáradozásukat hálásan köszönjük!
  7. Az új oratórium megnyitó ünnepsége kapcsán, hogy zöld növények (szobanövények) elhelyezése dekorációs célja. Szeretnénk kérdezni, hogy ellemzően olyan családoktól, ahol a növény már kinőtte a lakást, a növényeken adományozóktól lenne szerencsés gyűjtenünk. Kérünk amennyiben erre lehetősége van, hogy nagyméretű szobanövényeket hálásan fogadjuk és köszönjük!
  8. Az oratórium épületének és udvarának tavasszal várható átadása okán szükséges a fák és bokrok metszése, visszavágása. Március 15-én, kedden délután 14 órára hívunk kicsiket és nagyokat, hogy együtt tegyük szebbé udvarunkat! Felajánlott szerszámokat, eszközöket is szívesen fogadunk. Előre is nagyon köszönjük a segítségüket!