Hirdetések – Nagyböjt 1. vasárnapja (C év) – 2022.03.06.

Szeretettel hirdetjük a kedves Testvéreknek:

  1. Hétfőn 7-én folytatódik a Szellemi műhely Horváth Pállal este 8-tól a Don Rua teremben. A téma II. János Pál pápa Dominum et vivificantem körlevele és a Szentlélek teológiája. Mindenkit szeretettel várunk!
  2. Idei nagyböjtben minden szerdán reggel 6 órakor lesznek szentmisék. Mindenkit sok szeretettel várunk.
  3. Nagyböjtben minden pénteken délután 17.15-kor keresztutat végzünk, mely után 18.00-kor a szentmisét tartunk. Imádkozzunk együtt és készüljünk közösen is a Húsvétra.
  4. Szeretettel ajánljuk a kedves hívek figyelmébe a Nagyböjti hírlevelet, amelyben templomunk liturgikus programjáról, illetve az ünnepi szentmisék rendjéről olvashatunk. A levelező listára is elküldtük. 
  5. Az állami rendelkezésekkel összhangban – tekintettel a javuló járványhelyzetre – Egyházmegyénk rendelkezése szerint 2022. március 7-től a templomokban és más zárt terekben tartandó mindennemű közösségi eseményre vonatkozóan nem kötelező a maszk viselése és a nagyobb távolság tartása.
  6. A szalézi munkatársak adománygyűjtést szerveznek a kápolnában az Ukrajnában folyó háborútól sújtott magyaroknak és ukránoknak. Valószínűleg hosszabb ideig szükség lesz a segítségre, ezért idén, minden hónap első vasárnapján gyűjtést szervezünk. Az első adománygyűjtés időpontja március 6, vasárnap. Az adományokat lehet utalni a Magyar Szalézi Munkatársak Egyesületének bankszámlájára (számlaszáma: 11703006-29910245, közlemény: Ukrajna), vagy a vasárnapi miséken bedobni egy, a templom végében álló Ukrajna feliratú perselybe. Az adományokat másnap a Máltai Szeretetszolgálat bankszámlájára fogjuk utalni. 
  7. Március 6–20. között a Katolikus Karitász kezdeményezésére tartós élelmiszergyűjtést tartunk a Kárpátjai magyarok és ukrán testvéreink javára.  A következőket gyűjtjük: tartós élelmiszer (lehetőleg konzerv vagy liszt, rizs, étolaj, tészta, cukor, bab, borsó stb.; figyeljünk a lejárati dátumra); baba és kisgyerek pelenka; tisztálkodási szerek, cumisüveg, babaholmik, babaruhák (felnőttruhákat nem kérünk). Az adományokat a templomunk bejárata közelében elhelyezett dobozokban gyűjtjük a szentmisék idejében. Pénzt is tudnak küldeni a menekülteknek a karitász számlájára OTP Bank 11706016-20468198, „Kárpátaljának” közleménnyel, vagy a 1356-os adomány vonalra hívhatnak (500,-ft/hívás). A szegények megsegítéséért végzett fáradozásukat hálásan köszönjük!
  8. Az oratórium épületének és udvarának tavasszal várható átadása okán szükséges a fák és bokrok metszése, visszavágása. Március 15-én, kedden délutánra hívunk kicsiket és nagyokat, hogy együtt tegyük szebbé udvarunkat! Felajánlott szerszámokat, eszközöket is szívesen fogadunk. Részletek hamarosan.
  9. Ma a szentmisék után hamvazkodhatnak azok, akik hamvazószerdán nem részesültek a szentelményben.