Hirdetések – Húsvét 6. vasárnapja (C. év) – 2022.05.22.

Szeretettel hirdetjük a kedves Testvéreknek:

  1. Hétfőn 19.30-kor lesz a nyári szünet előtti záró Bibliakör a Don Rua teremben. Téma a János-evangélium 12. fejezet lesz: Jézus betániai megkenésétől a végső elutasításáig. Mindenkit szeretettel várunk!
  2. Májusban, a Szűzanyának szentelt hónapban továbbra is imádkozzuk a Lorettói litániát hétfőtől péntekig minden reggeli szentmise után. A hétvégén (szombat, vasárnap) pedig az esti szentmisék előtt imádkozzuk 17.15-kor Rózsafüzért és Lorettói litániát. Minden kedden 19.30 órakor pedig ifjúsági sétálós Rózsafüzért szervezünk az udvaron. Szeretettel várjuk a kedves testvéreket, különösen is a fiatalokat!
  3. Május 24-én, kedden, Segítő Szűz Mária ünnepe és templomunk búcsúja lesz. Az ünnepi program: 17.15 Rózsafüzért majd 17.45 a Lorettói litániát imádkozzuk. 18.00-kor ünnepélyes szentmise lesz, melyet követően agapéra hívjuk a kedves testvéreket Don Rua teremben. Ezen a napon is megtartjuk az ifjúsági Rózsafüzért 19.30-tól. 
  4. Szeretettel várjuk a kedves testvéreket „A béke emberei – szaléziak a szentté avatás útján” c. konferenciára, amelyet Boldog Sándor István, vértanú szalézi testvér ereklyetartója megáldása és ünnepélye elhelyezése kapcsán rendezünk június 2-án, csütörtökön 18.00-kor. A konferencia főelőadója Don Pier Luigi Cameroni szalézi egyetemes posztulátor lesz, aki a Boldog Sándor Istvánról írt, magyar nyelvre fordított könyvét a helyszínen dedikálni is fogja.  A konferencia a Kiscelli u. 79. szám alatti Don Bosco Oratórium és Közösségi Ház dísztermében lesz.
  5. Június 3– 5. között, Don Ángel Fernández Artime rendfőnök atya látogatja meg magyar tartományunkat. E látogatás egyik kiemelt esemény lesz június 4-én szombaton Boldog Sándor István vértanú, szalézi testvér ereklyetartójának megáldása és az ereklyék ünnepélyes elhelyezése a Clarisseum – Szent István király plébánia udvarán (cím: 1045 Budapest, Árpád út 199.) Az ünnepi szentmisét Rendfőnök atya 10.30 órai kezdettel mutatja be. Kérjük a kedves híveket, hogy lehetőleg minél többen vegyenek részt ezen a szép ünnepen.  Június 5-én, Pünkösdvasárnap, a 10.30-as szentmisét Rendfőnök atya fogja mutatni a templomunkban. 
  6. A templom tetőcseréjéhez adománygyűjtést szervezünk a kápolnánkban. Az adományokat lehet utalni a Segítő Szűz Mária kápolnának bankszámlájára (számlaszáma: 11784009-22224561, közlemény: Templom tetőcsere), vagy a vasárnapi miséken bedobni egy, a templom végében álló templom tetőcsere feliratú perselybe. A pályázaton elnyert pénz mellett, további 27 millió forint hiányzik a tető szigeteléséhez és cseréjéhez. Kérjük, hogy adományaikkal, lehetőségeikhez mérten járuljanak hozzá a tető javításának költségeihez. A támogatást előre is nagyon köszönjük szépen!
  7. Megkezdődött a regisztráció az óbudai szalézi nyári programokra, köztük a Nyári oratóriumra és a Tücsök táborra. Részletek az obudaiszaleziak.hu honlapon.
  8. Ifjúsági bált szervezünk 18 év fölötti fiatalok számára május 28-án, jövő szombaton. Kapunyitás: 19.30-tól. A részvétel – a helyszín befogadóképessége miatt – regisztrációhoz kötött! További információk az obudaiszaleziak.hu honlapon.
  9. E héten, hétfőn, Boldog Amor Vilmos püspök és vértanú emléknapja, kedden, Szűz Mária Keresztények Segítsége ünnepe, csütörtökön Néri Szent Fülöp áldozópap emléknapja, jövő vasárnap pedig Urunk Mennybemenetele ünnepe lesz.