Hirdetések – Évközi 8. vasárnap (C év) – 2022.02.27.

 Szeretettel hirdetjük a kedves Testvéreknek:

 1.   E hétvégén a katolikus iskolák javára lesz gyűjtés. Előre köszönjük a kedves hívek támogatását!
 2. Hétfőn új időpontban 19.30 órakor! (nem 20 órakor) folytatódik a Bibliakör Dér Katalinnal a Don Rua teremben. A téma: a János-evangélium folytatása, 6. és 7. fejezet. Mindenkit szeretettel várunk!
 3.  Március 2-án, szerdán Hamvazószerda, szigorú böjti nap lesz! Reggel 6 órakor és este 18.00 órakor lesznek szentmisék templomunkban.
  *Szigorú böjt: Megtartása a betöltött 18. évtől a megkezdett 60. évig kötelező. Ezen a napon háromszor lehet étkezni, de csak egyszer lehet jóllakni, a hús pedig 14 éves kortól nem fogyasztható.

  * A Szentatya, Ferenc pápa 2022. február 23-án az általános kihallgatás végén arra kért mindenkit, hogy március 2-án, hamvazószerdán tartsunk böjti napot a békéért. Külön biztatta a hívőket, hogy azon a napon buzgón szenteljék magukat az imádságnak és a böjtnek, kérve Szűz Máriának, a Béke Királynőjének közbenjárását. A böjtölésünket, imáinkat és jócselekedeteinket a Szentatya szándéka szerint a béke megőrzéséért ajánljuk fel! Magyarországon lehet segíteni Ukrajnának az imádság mellett elsősorban: az 1357-es telefonszám hívásával (Híd Kárpátaljáért) vagy www.karitasz.hu honlapon adományozással

  * Nagyböjti imalánc: Aki szeretne csatlakozni templomunk nagyböjti imaláncához, várjuk a jelentkezést! A képeket hamvazó szerdán (március 2-án) az esti szentmisén szeretnénk elindítani, és a lánc Nagypénteken záródna, visszatérve a templomba.

 4.  Idei nagyböjtben minden szerdán reggel 6 órakor lesznek szentmisék. Így lesz már most hamvazószerdán is.  Mindenkit sok szeretettel várunk.
 5. Nagyböjtben minden pénteken délután 17.15-kor keresztutat végzünk, mely után 18.00-kor a szentmisét tartunk. A tavalyi gyakorlathoz hasonlóan közösségeink vállalnak majd egy-egy keresztút vezetését, melyet előre is köszönünk.
 6. Továbbra is hirdetjük a március 5-én, azaz jövő hét szombat délután tartandó nagyböjti lelki félnapot, melynek vendégelőadója Varga László kaposvári püspök atya lesz, aki a „szellemi harc” témakörben tart elmélkedést. A lelki félnap további programjai: kiscsoportos beszélgetés, szentségimádás gyónási lehetőséggel, közbenjáró imádság.
 7. Az oratórium épületének és udvarának tavasszal várható átadása okán szükséges a fák és bokrok metszése, visszavágása. Március 15-én, kedden délutánra hívunk kicsiket és nagyokat, hogy együtt tegyük szebbé udvarunkat! Felajánlott szerszámokat, eszközöket is szívesen fogadunk. Részletek hamarosan.