Hercegnők esete a lelki félnappal

Kedves Kápolnatársak,

Nagy örömmel számolok be Nektek a szombat délutáni programokról.
A gyerekek nagyon izgalmas játékokon, kézműveskedésen vettek részt az animátorok vezetésével. Még színdarabot is adtak elő.
Eközben a gyerekek szülei ill. más felnőttek lelki félnapon vettek részt (35-40 fő). Simon atya vezetett be minket az idei Strenna rejtelmeibe, a nagyböjt és Húsvét üzenetébe. Bemutatta nekünk, hogy mekkora a felelősségünk a fiatalok (gyermekeink és más fiatalok) felé, hogy őszintén elfogadjuk és megéljük a hivatásunkat, hogy jó példa alapján jó felé menjenek. Feltette nekünk a kérdést, hogy személlyé vált-e számunkra Jézus. Végül a jézusi életmodellről beszélgettünk.
A szemtségimádás után inkognítóban, de az élményeinket, gondolatainkat osztottuk meg egymással. A kávészünet utáni fórumon leginkább a robot szerű életben megvalósítató személyes imádságról, a gyermekeink jövőjének biztosításáról beszélgettünk.
A lelki félnap zárásaként részt vettünk a 6 órai szentmisén.

Nagy öröm volt nekem, azon túl, hogy a lelki félnapon épülhettem, az a közösségi élmény, hogy az animátorok ilyen erőbedobással foglalkoztak a gyerekekkel. Nemcsak felügyeltek rájuk, hanem egy tök jó délutánt szerveztek nekik.
Nagy vágyam az, hogy a kápolnaközösségen belül a különböző körösztályok megtalálják azt, hogy hogyan segíthetik és támogathatják kölcsönösen egymást. Nekem ez a délután erről (is) egy nagy élmény volt.

Bence