Kápolnai hirdetések – C év évközi 33. vasárnap – 2019.11.17.

Segítő Szűz Mária Lelkészség

Óbudai Szent Alajos Szalézi Rendház

1032 Budapest, Bécsi út 175. kapolnaigsml@gmail.com Telefon: 06 (1) 368 6027

Kápolnaigazgató: P. Andrásfalvy János SDB: 20-823-3325
Rendházigazgató: P. Sabu Joseph SDB Telefon: 20/456-8079
Óbudai Szent Péter és Pál Szalézi Általános Iskola és Óvoda lelki vezetője: P. Márkus Zoltán SDB 20-823-3350

Kápolnai hirdetések – C év évközi 33. vasárnap – 2019.11.17.
Szeretettel hirdetjük a kedves Testvéreknek:

 

 1. A mostani vasárnapon Árpád-házi Szent Erzsébet asszonyunk, a Karitász védőszentje ünnepe közelében a gyűjtést a Katolikus Karitász javára ajánljuk föl.
 2. Nagy szeretettel várunk sokféle korosztályt adventi lelki hétvégére Péliföldszentkeresztre. A 12-14 éves, 15-18 éves, 18-24 éves, és a 24+ korosztályt. A lelkigyakorlatokat vezetik: Simon Zoltán, diakónus, szalézi munkatárs, Tran Si Nghi Ferenc atya, a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium lelki vezetője, Csány Péter, szombathelyi igazgató atya, és Ábrahám Béla, tartományfőnök atya. Időpont: november 29.- december 1. és december 6-8. Bővebb információ és jelentkezés a www.szalim.hu oldalon olvasható.
 3. Most hétfőn este 20 órakor Dér Katalin vezetésével Bibliakörre várják szeretettel a kedves testvéreket. Nov. 18-án, hétfőn este 20 órakor a BIBLIAKÖR következő alkalma lesz Dér Katalin vezetésével. A TÉMA a Római levél 12. fejezetének folytatása: Az egyház önmeghatározása és
  kívánatos viselkedése egy ellenséges társadalmi-vallási közegben.
 4. Nov. 17-én, vasárnap délutánra Közösségi Vezetők és Feladatképviselők Fórumát hirdetjük. A részleteket a kiküldött levélben olvashatjuk.
 5. Az első takarítócsoportok megcselekedték a vállalt takarító megmozdulásokat. A templom azóta megújuló félben van, amire a mostani esős időben különösen nagy szükség van. Köszönjük!
 6. November 22-én, pénteken nem lesz Oratórium, mivel a Péter-Pál Iskola Szülői Bálja lesz a tornateremben.
  November 29-én, a pénteki oratórium keretében tartjuk az idei adventi koszorú készítésünket, amelyre mindenkit szeretettel várunk! Helyszín; a Péter Pál Iskola tornaterme, 16.30 órától lehet érkezni. Hozzájárulásként 700 Ft-ot kell fizetni. A koszorúkat az elkészülésük után ott megáldjuk. Koszorú alapot, zöld ágakat és gyertyát – apró száraz dísznövényeket, szalagokat – biztosítunk.
 7. November 23-án, szombaton a Segítő Szűz Mária Kápolnában, 17.00-18.00 között a NEK világméretű szentségimádáshoz csatlakozunk ifjúsági szentségimádással. Mindenkit szeretettel várunk, de jó, ha regisztrálni is tudunk a www.corpusdomini.iec2020.hu honlapon.
 8. Adventi készület képpen adventi gyertyát lehet rendelni, ami látható a templom bejáratánál. Minden nap érdemes közös ima-éneklés közben leégetni egy-egy szakaszt. Javasoljuk még a katolikus vallásos irodalom böngészését, amelynek az új katalógusai megjelentek, illetve megjelent a Don Bosco Kalendárium 2020-as száma, mely legkésőbb jövő vasárnaptól elérhető.
 9. A korábbi évekhez hasonlóan idén is meghirdetjük a Szállást keres a Szent Család adventi imaláncot. A közös imádság és a találkozás remek alkalom a karácsonyi lelki előkészületre, egymás megismerésére és a közösség építésére. Jelentkezni lehet ezen az űrlapon, vagy Jani Mónikánál e-mailben, vagy a templom hátuljában található jelentkezési lap sekrestyében történő leadásával.
 10. Adventben reggel 6.00 órakor rorate szentmiséket tartunk, csütörtökön gitáros zenével kísérve, szombatonként a szentmise utána szalézi munkatársak mindenkit rövid agapéra hívnak.
 11. Farkas Balázs, a NEK szervezőbizottsága munkatársa előadást tart az Eucharisztikus Kongresszusról december 1-jén, vasárnap 16 órakor a főplébániai Péter-Pál házban. Témája: a NEK programja, elsőáldozás, regisztráció.
 12. Heti szentjeink, egyházi ünnepeink: Szent Péter és Szent Pál bazilikák felszentelésének évfordulója [november 18.], Árpádházi Szent Erzsébet [november 19.], Szűz Mária bemutatása [november 21.], Szent Cecília szűz és vértanú [november 22.], Szent Kelemen pápa, vértanú [november 23.]