Lecsófeszt 2017

Október 14-én megrendezésre került Óbudán az első Szalézi Lecsófesztivál lecsófőző versennyel, különböző gyerek- és felnőtt programokkal, élő zenével.

A Gondviselésnek hála szép időnk volt, úgyhogy a napsütés és a finom lecsóillat már reggeltől földobta a hangulatot. A főzőverseny 9 résztvevő csapata érkezett meg először, hogy ebédre (na meg persze a zsűrizésre) készen legyenek a finomabbnál finomabb lecsók.

A délelőtt során a gyerekeknek volt egy rövid játék, amelyben két csapat küzdött meg egymással, jutalmul az elvégzett feladatokért pedig paprikát és paradicsomot érdemelt az ügyesebbik csapat, a több hozzávalót gyűjtő csapat pedig ebéd után egy pici fakanalat kapott jutalmul, rajta a csapat nevével.

Ezután kezdetét vette az ebéd, ahol a várva várt kóstolgatást és evést az animátorok zenekara, az AnimátorRock kísérte. Eközben a zsűrizés is lezajlott: a hattagú bizottság döntése alapján a legjobb lecsót a Le-Csapat-juk tagjai készítették, akik elnyerték az idén alapított Szalézi Vándorfakanál-díjat. A közönségnek is lehetősége volt szavazni, nekik az Apa-lánya csapatának lecsója ízlett a legjobban. Az ebéd végeztével beindultak a délutáni programok.

A gyereknek egy hatalmas bazárjátékkal készültek az animátorok, ahol a különböző állomásokon gyűjtött pontokat értékes ajándékokra válthatták. Eközben a felnőtteknek pedig egy Szalézi Kerekasztalon volt lehetőségük részt venni, melyen az Óbudán lévő szaléziak, jelöltek meséltek magukról.

Az egész nap kitűnően, nagyon jó hangulatban telt, több mint kétszázan megfordultak udvarunkban! Bátran elmondhatjuk, hogy szorgos előkészületi munkánkat siker koronázta! Reméljük, az idei program hagyományt is teremt majd!

 

Márialigeti Sári, kisanimátor

 

Képek ITT. (Köszönet érte Nyuzó Bálintnak.)