Kápolnai hirdetések – C év évközi 30. vasárnap – 2019.10.27.

Szeretettel hirdetjük a kedves Testvéreknek:

 1. Boldog Sándor István, vértanú szalézi testvér síremlékhelyének megáldása alkalmából ünnepi hálaadó szentmisét mutatunk be 28-án, hétfőn este 6-órakor, kérve az ő közbenjárását.
 2. Imádkozzunk Baji János és Tímár Mihály atyákért! Mihály atyát a Margit kórházban lehet látogatni.
 3. Heti szentjeinkből: Szent Simon és Júdás apostolok [október 28.], Boldog Romzsa Teodor püspök, vértanú [október 31.], PORRES SZENT MÁRTON szerzetes [november 3.]
 4. Október hónap végén az esti szentmisék előtt fél órával, 17.30-kor együtt imádkozzuk a szentolvasót, így most hétfőn és csütörtökön, 31-én is.
 5. Most hétfőn este 20 órakor Szalézi Szellemi Műhelyre várják szeretettel a kedves testvéreket Horváth Pál vezetésével.
 6. A sok éves tapasztalat szerint a kápolna hívei és csoportjai mindig meg tudták oldani kápolnánk takarítását. 5-6 fő esetén fél és 1 óra között el lehet végezni a szokásos takarítást. Kérjük a csoportok vezetőit, hogy legyenek kedvesek, és iratkozzanak föl csoportjukkal egy-egy alkalomra a levelezőlistán körbeküldött kápolnatakarítási táblázaton a google dokumentumra. Kihelyezünk egy papírlapot is az előtérbe, amin azok jelezhetik az egyéni elérhetőséget, akik a google dokumentumon ugyan nem tudnak föliratkozni, de néha beszállnának a takarításba. Őket a szervezők személyesen meg fogják keresni.
 7. Október 31-én, csütörtökön, mindenszentek napja előestéjén este 6-kor tartunk orgonás szentmisét.
  Előtte fél órával rózsafüzért imádkozunk. November 1-jén, pénteken, mindenszentek napján parancsolt ünnep lévén 8.00-kor, 9.00-kor és este 6-kor tartunk szentmisét elhunyt szeretteink lelki üdvéért imádkozva. Ugyancsak november 1-jén, első pénteken egy napos beszélgetés lesz a Mesterrel: a NEK-re való készület jegyében a reggel 9-es szentmise után egész napos szentségimádást szervezünk az esti 6 órás szentmiséig. Kérjük, hogy akik egy-két órát vállalnak iratkozzanak föl a kitett lapra a kápolna előtérben – vagy a körbe küldött google dokumentumra – , mert csak abban az esetben tudjuk megoldani az Oltáriszentség imádságos őrzését. Mindemellett aznap 17.15-kor rózsafüzér imádság, és 17.45 litánia lesz.
  November 2-án, halottak napjának szombatján reggel 8-kor és este 6 órakor tartunk szentmisét.
  November 1-én és 2-án 10 órakor lesz szentmise az óbudai temetőkápolnában a Szent Péter-Pál
  Plébánia szervezésében, 2-án du. 3 órakor is az elhunytak lelki üdvéért.
  November 3-án, vasárnap du. 5 órától elsővasárnapi szentségimádást tartunk.
 8. A Belvárosi Plébánia (az Erzsébet-híd pesti hídfőjénél) folyamatosan 24 órás szentségimádást végez, amelyre szeretettel vár jelentkezőket a http://orokimadas.belvarosiplebania.hu/ honlapon regisztrációra.
 9. Portás-karbantartót keresünk. Jelentkezni a kápolnaigazgatónál lehet.
 10. Az elmúlt évekhez hasonlóan szeretnénk biztosítani az urnatemetőben, hogy a hozzátartozók november 1-jén és 2-án 8 és-18 óra között látogatni tudják szeretteiket. November 1-jén egész napos szentségimádás lesz, így a templom felől látogatható az Urnatemető.
  November 2-án csak a Bécsi út felőli ajtón keresztül lehet majd bejönni. Mivel így bárki be tud jönni az épületbe, az ajtó mellé állandó ügyeletet kell biztosítanunk, amelyhez az Önök segítségét kérnénk: november 2-án, a TEMPLOM ELEJÉN kihelyezett táblázatba írja fel a nevét és a telefonszámát.
 11. Az őszi szünetben a kápolnai hittanórák elmaradnak. Oratórium november 1-én nem lesz. Mintegy pótolva ezeket őszi játéknapot szervezünk október 29-én, kedden, 9.00 órától. Helyszín: a Szent Péter-Pál Iskola tornaterme. Animátoraink már készülődnek, mindenkit szeretettel hívunk és várunk. Harapnivaló is lesz! Utána animátori nap lesz, vagyis az animátorokkal ellibbenünk Pilismarótra, egy ottalvós kikapcsolódásra. Erre is jelentkezhetnek az animátorok. A játéknap után egyből indulnak.
  Hozzájárulás: 2000 Ft + hálózsák.