Kápolnai hirdetések – C év évközi 28. vasárnap – 2019.10.13.

 1. Az idei „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért“ elnevezésű, világméretű imakezdeményezésben, most pénteken, 18-án, 9 órakor világszerte gyermekek imádkoznak fél órán át a békéért és az egységért. A szervezők szeretnék, hogy a gyermekek “élő rózsafüzér csoportokat – rózsákat” alkossanak.
 2. A Don Bosco Szaléziak és a Don Bosco Kiadó munkatársai sok szeretettel és tisztelettel hívnak minden érdeklődőt az Evangelii Gaudium Don Boscóval című könyv bemutatójára. Ebben a kiadványban Ferenc pápa Az evangélium öröme kezdetű apostoli buzdítását kommentálták a szalézi rend elöljárói. A kiadványt kerekasztal beszélgetés során bemutatják: Michael August Blume apostoli nuncius, Dr. Kránitz Mihály a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karának dékánja, Ábrahám Béla szalézi tartományfőnök, valamint Nacsa Lőrinc parlamenti képviselő.
  Időpont: 2019. október 17., csütörtök 16 óra. Helyszín: 1119 Budapest, Mérnök utca 39. (a SZÁMALK-Szalézi Szakgimnázium és a META-Don Bosco Szakgimnázium épülete)
 3. A szaléziak, Don Bosco Nővérek és a SZALIM szervezői sok szeretettel várnak minden szalézi animátort és a szalézi animátorkodás iránt érdeklődő fiatalt az október 18-20. közötti hétvégén a 2019-es Őszi Szalézi Animátortalálkozóra, ami most rendhagyó módon Péliföldszentkereszten lesz. Jelentkezni a www.szalim.hu oldalon lehet.
 4. A közös espereskerületi zarándoklatra, október 23-ára, Bátára, a Szent Vér kegyhelyre, van még hely. Jelentkezni a sekrestyében lehet.
  A világhírű végtag nélküli evangelizátor, NICK VUJICIC hazánkba látogat október 25-én, 19 órakor a Papp László Budapest Sportarénába.
  Október 26., szombaton az Újpesti Jégpalotában lesz Magyar Katolikus Karizmatikus Megújulás 28. országos konferenciája. A kitett plakátról tájékozódjunk!
 5. Döntések, kihívások, szenvedély – címmel október 25-27. között Don Bosco lelkiségében eltöltendő lelki hétvégét hirdet Ábrahám Béla, tartományfőnök atya pedagógusoknak,
  nevelőknek. Jelentkezni a www.szaleziak.hu oldalon lehet.
 6. Imádkozzunk Baji János és Tímár Mihály atyákért! Mihály atya a Margit kórházba került. Látogatni lehet őket.
 7. Heti szentjeinkből: Szent I. Kallixtusz pápa [október 14.], Avilai szent Teréz, egyháztanító [október 15.], ALACOQUE SZENT MARGIT MÁRIA [október 16.], Szent Hedvig, magyar-lengyel királynő [október 16.], Antióchiai szent Ignác [október 17.], Szent Lukács evangélista
  [október 18.], BREBEUF SZENT JÁNOS ÉS JOGUES SZENT IZSÁK [október 19.]
 8. Október hónap lévén az esti szentmisék előtt fél órával, 17.30-kor együtt imádkozzuk a szentolvasót.
 9. Most hétfőn este 20 órakor Szalézi Szellemi Műhelyre várják szeretettel a kedves testvéreket Horváth Pál vezetésével.
 10. Hamarosan körbe fogjuk küldeni a levelezőlistán a kápolnatakarítási táblázatot. Kérjük a csoportok vezetőit, hogy legyenek kedvesek, és iratkozzanak föl csoportjukkal egy-egy alkalomra.
 11. A következő vasárnapon a missziók javára lesz a gyűjtés, akik sokszor nálunk nehezebb körülmények közt kell hirdessék és megéljék az evangéliumot.
 12. Csütörtökön este 7-kor ifjúsági szentségimádást tartunk a Segítő Szűz Mária Kápolnában.