24 Órát az Úrért Óbudán

24 Órát az Úrért Óbudán

Az óbudai szalézi kápolna közössége a nagyböjti időszak egyik kiemelkedő imaalkalmára, a 24 Órát az Úrért imanapra készül. Ferenc pápa kezdeményezésére világszerte megtartják ezt az imanapot nagyböjt negyedik vasárnapja előtti pénteken, amikor 24 órás szentségimádás mellett gyónási lehetőség is van a kápolnában.

Március 24-én, pénteken reggel, a 7 órai mise után kezdődik a Szentségimádás, és a másnapi, március 25. szombat reggel 7 órai miséig tart. Helyszíne a Boldog Sándor István kápolna. (Budapest 1032, Bécsi út 175.)

Gyónási lehetőség: pénteken reggel 8-9, délben 12-15 között. Majd 17-21 és 23-24 óra között is!

A délutáni keresztút (17:15) és utána a mise természetesen része lesz ennek az imanapnak.​

 

Végezetül idézünk Ferenc pápa Misericordiae Vultus kezdetű bullájából, ahol erre az ájtatosságra buzdít:

A Nagyböjt negyedik vasárnapja előtti pénteken és szombaton megtartott 24 óra az Úrért elnevezésű ájtatossággyakorlatát terjeszteni kell az egyházmegyékben. Sokak számára ez jelentheti a szentgyónás lehetőségét, köztük számtalan fiatalnak, akik gyakran ezen alkalommal találják meg az Úrhoz való visszatérés útját:  élik át az elmélyült imádság élményét és fedezik föl életük értelmét. Állítsuk újra meggyőződéssel középpontba a kiengesztelődés szentségét, mert ez teszi kézzelfoghatóvá az irgalmasságot. A gyónás minden bűnbánó számára a valódi belső béke forrása lesz.

 

Szeretettel várunk mindenkit, aki egy kis megállásra, elcsendesedésre, kiengesztelődésre vágyik!

Az óbudai szalézi közösség​ Képtalálat a következőre: „papa francesco quaresima”